Nye regler for bæredygtig jagt blandt kronvildt

Illustrationsfoto.

Nye regler for bæredygtig jagt blandt kronvildt

4. juli 2020 - kl. 6:00 - af

Der bliver skudt for mange ældre hanner blandt Danmarks kronvildt. De ældre handyr med gevir – kronhjortene – er et eftertragtet mål for mange jægere, og det har ført til en skævvridning i køns- og aldersfordelingen i den samlede bestand af kronvildt, hvor der især er langt mellem de ældre hanner.  

Derfor ønsker miljøminister Lea Wermelin (A) sammen med regeringens støttepartier gennem lovgivning at indføre arealkrav for jagt på kronhjorte. Et sådant arealkrav vil betyde, at hunner og kalve fortsat kan jages frit inden for de givne jagttider, mens der vil være en begrænsning på, hvor mange kronhjorte, der kan skydes på en ejendom afhængig af ejendommens størrelse.

– Når vi har jagt herhjemme, skal det ske på en måde, der giver en bæredygtig udvikling af bestanden. Det har alle en interesse i. Vi må erkende, at vi har fået en skæv fordeling, hvor trofæjagt betyder, at der er meget få ældre handyr. Derfor er der brug for en ny kurs. Her kan et arealkrav hjælpe med, at vi får en mere bæredygtig udvikling i bestanden, og at jagten sker i tråd med de jagtetiske regler, siger miljøminister Lea Wermelin.

I Vildtforvaltningsrådet, der rådgiver ministeren om jagt, har 6 ud af 7 af rådets organisationer anbefalet, at der indføres arealkrav for jagten på kronhjorte. Her er vurderingen, som bygger på faglige vurderinger fra Aarhus Universitet, at et arealkrav er et godt virkemiddel på vejen mod at nå målet om flere ældre kronhjorte og bedre bestandssammensætning.

Link til omtale regelsæt og kommentarer fra andre politikere og organisationer:

https://mfvm.dk/nyheder/nyhed/nyhed/miljoeminister-nye-jagtregler-skal-sikre-en-baeredygtig-jagt-blandt-kronvildt/

 

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nye regler for bæredygtig jagt blandt kronvildt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger