Kreativ adventskalender på biblioteket

Kreativ adventskalender på biblioteket

5. december 2020 - kl. 6:20 - af

At gå en december i møde med aflyste arrangementer og julehygge for børnene, satte gang i et helt nyt adventstilbud fra Bibliotek & Borgerservice, som er blevet rigtig populær, og har sat gang i de kreative sysler rundt om i hjemmene.

”Hent en adventskreapose”, lyder opfordringen fra Bibliotek & Borgerservice, og det er der rigtig mange børn, der allerede har gjort. Et af dem er Saga, og selv om man kun er fire år, så kan man godt være med. – Det var lidt svært, men Saga hjalp med at klippe snoren, samle juletræet og hælde sneen ned i glasset, fortæller Sagas mor Camilla Jungersen, som for en sikkerheds skyld var den, der holdt limpistolen. Saga er ret stolt af resultatet, og snekuglen står også fint og pynter på vores spisebord ved siden af kalenderlyset.

Lidt ekstra hygge
Bibliotekerne i hele Danmark har grundet Covid-19 tænkt ud af boksen, for at skabe Coronasikrede tilbud. Bibliotek & Borgerservice, Frederikshavn Kommune er ingen undtagelse, og de har som mange andre sat gang i forskellige tiltag som f.eks. ’Book en bibliotekar’ og ’Biblioteket To-Go’.

– Vi er gået ind i december, hvor mange af de arrangementer og meget af den julehygge, man plejer at deltage i, er aflyst. Juletræsfesten i børnehaven, vuggestuen, sportsklubben osv. – alt er ramt af Covid19, forklarer afdelingsleder Rasmus Østergaard. Bl.a. på den baggrund har Bibliotek & Borgerservice, Frederikshavn lavet en lille kreativ adventskalender til børn, som forhåbentlig kan blive en tradition i hjemmene og give lidt ekstra hygge for os alle i en anderledes december.

Kreativ DIY-adventskalender
Hver adventssøndag vil der på bibliotekets hjemmeside dukke en DIY-video op. Her kan du se, hvad næste uges kreative pose indeholder og få en ide til, hvordan du kan lave den. Om mandagen og ugen ud, kan du hente kreaposen på alle kommunens biblioteker i den betjente åbningstid. Der er pakket en masse poser til hver uge, så alle kommunens kreative børn, kan give sig i kast med en snekugle, en stjerne og andre overraskelser. – Vi har pakket 200 poser til hver uge, og i den første uge, er stort set alle poser udleveret på vores fem afdelinger, oplyser Rasmus Østergaard, det ser ud til, at vi har ramt en god ide, og det er vi rigtig glade for.

Biblioteket har også knyttet en lille konkurrence til de kreative udfoldelser, hvor børnene kan uploade et billede på bibliotekets facebook af deres kreationer, og på den måde er vi mange flere, der også kan følge med i, hvor kreative børnene er.

– Tanken er at denne anderledes måde at lave kreative arrangementer på, kan give et lille lyspunkt for børnene i en ellers mørk tid. Så når familien er ude og handle lokalt og købe julegaven i byen, så kan de nyde det fine julebelysning og lige svinge forbi det lokale bibliotek og få en adventspose med hjem, slutter Rasmus Østergaard.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kreativ adventskalender på biblioteket' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger