Enhedslisten: Fritag skolerne fra De Nationale Tests

Enhedslisten: Fritag skolerne fra De Nationale Tests

18. februar 2021 - kl. 5:11 - af

Jeg har bedt Børne-og Ungdomsvalgets formand om at udvalget behandler et forslag om, at Frederikshavn Kommune retter henvendelse til undervisningsministeren for at søge om, at Frederikshavn Kommunes skoler fritages for at deltage i De Nationale Tests i 2021 med henvisning til, at eleverne i en lang periode ikke har fået den undervisning, som De Nationale Tests er udformet på baggrund af. Men under den lange periode med nedlukning udelukkende har fået fjernundervisning. Desuden er det vigtigt, at så meget som muligt af den undervisningstid, der er tilbage af skoleåret bruges til undervisning i fagene og til at fremme klasse-fællesskaberne og ikke til test via computeren.

Enhedslisten har længe arbejdet for helt at afskaffe de tvungne nationale tests. Det gør vi stadig, men den situation eleverne og lærerne nu er i efter den lange periode med restriktioner, gør det vigtigt at skolerne i hvert fald ikke tvinges til at gennemføre testene i den nuværende situation.

De Nationale Tests blev stillet i bero i 2019, da uafhængig forskning påviste, at testene var så fejlbehæftede, at de ikke gav et dækkende billede af elevernes faktiske faglige niveau, og at de derfor hverken kunne benyttes som styringsredskab af skolerne eller til vurderinger af kvaliteten af lærernes undervisning.

De danske elever har siden marts 2020 befundet sig i en undervisningsmæssig krisetilstand. De har været hjemsendt i sammenlagt flere måneder, hvor de har været henvist til digital undervisning eller til en fysisk skolegang underlagt en stribe restriktioner. På trods af lærernes store indsats, så kan undervisningen under de betingelser aldrig blive af samme kvalitet som normalt, og det har haft alvorlige konsekvenser for både elevernes læring og deres trivsel.

Det er spild af ressourcer, hvis skolerne skal gennemføre De Nationale Tests midt i en pandemi-krise, hvor fokus alene burde være på undervisningen og elevernes trivsel, og det er fuldstændig urimeligt at stresse skoleeleverne på den måde.

Jeg vil opfordre Børne- og Ungdomsudvalget til at vurdere, hvordan man bedst søger om fritagelse fra De Nationale Tests, om det skal være borgmesteren på vegne af Byrådet der søger eller hvilken fremgangsmåde der er mest korrekt.

På vegne af Enhedslistens Kommunalpolitiske Udvalg/Ida Skov – medlem af Byrådet.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Enhedslisten: Fritag skolerne fra De Nationale Tests' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger