Enhedslisten: Fritag skolerne fra De Nationale Tests

Enhedslisten: Fritag skolerne fra De Nationale Tests

18. februar 2021 - kl. 5:11 - af

Jeg har bedt B√łrne-og Ungdomsvalgets formand om at udvalget behandler et forslag om, at Frederikshavn Kommune retter henvendelse til undervisningsministeren for at s√łge om, at Frederikshavn Kommunes skoler fritages for at deltage i De Nationale Tests i 2021 med henvisning til, at eleverne i en lang periode ikke har f√•et den undervisning, som De Nationale Tests er udformet p√• baggrund af. Men under den lange periode med nedlukning udelukkende har f√•et fjernundervisning. Desuden er det vigtigt, at s√• meget som muligt af den undervisningstid, der er tilbage af skole√•ret bruges til undervisning i fagene og til at fremme klasse-f√¶llesskaberne og ikke til test via computeren.

Enhedslisten har l√¶nge arbejdet for helt at afskaffe de tvungne nationale tests. Det g√łr vi stadig, men den situation eleverne og l√¶rerne nu er i efter den lange periode med restriktioner, g√łr det vigtigt at skolerne i hvert fald ikke tvinges til at gennemf√łre testene i den nuv√¶rende situation.

De Nationale Tests blev stillet i bero i 2019, da uafhængig forskning påviste, at testene var så fejlbehæftede, at de ikke gav et dækkende billede af elevernes faktiske faglige niveau, og at de derfor hverken kunne benyttes som styringsredskab af skolerne eller til vurderinger af kvaliteten af lærernes undervisning.

De danske elever har siden marts 2020 befundet sig i en undervisningsmæssig krisetilstand. De har været hjemsendt i sammenlagt flere måneder, hvor de har været henvist til digital undervisning eller til en fysisk skolegang underlagt en stribe restriktioner. På trods af lærernes store indsats, så kan undervisningen under de betingelser aldrig blive af samme kvalitet som normalt, og det har haft alvorlige konsekvenser for både elevernes læring og deres trivsel.

Det er spild af ressourcer, hvis skolerne skal gennemf√łre De Nationale Tests midt i en pandemi-krise, hvor fokus alene burde v√¶re p√• undervisningen og elevernes trivsel, og det er fuldst√¶ndig urimeligt at stresse skoleeleverne p√• den m√•de.

Jeg vil opfordre B√łrne- og Ungdomsudvalget til at vurdere, hvordan man bedst s√łger om fritagelse fra De Nationale Tests, om det skal v√¶re borgmesteren p√• vegne af Byr√•det der s√łger eller hvilken fremgangsm√•de der er mest korrekt.

På vegne af Enhedslistens Kommunalpolitiske Udvalg/Ida Skov Рmedlem af Byrådet.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Enhedslisten: Fritag skolerne fra De Nationale Tests' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger