Venstre vil reducere antallet af byrådsmedlemmer

Venstre vil reducere antallet af byrådsmedlemmer

22. juni 2021 - kl. 11:58 - af

Venstre har til Byrådets dagsorden onsdag aften fremsendt et forslag til drøftelse. Forslaget drejer sig om, at partiet fremover ønsker, at Byrådet skal bestå af færre medlemmer.

Helt konkret lyder forslaget: ”Venstre fremsender forslag om ændring i antal af byrådsmedlemmer fra 29 til 27 medlemmer fra byrådsperioden 2022-2025″. Indstilling forud for byrådsmødet lyder kort og godt: drøftes.

Avisen har forelagt planerne for Venstres kommende borgmesterkandidat, byrådsmedlem Mette Hardam. Hun forklarer, at der er en sammenhæng med, at man forud for seneste kommunalvalg lagde op til en reduktion af byrådets størrelse fra 31 folkevalgte til de nuværende 29. Da var det allerede på tale, at man måske (sidenhen) kunne reducere til 27 byrådsmedlemmer.

”27 er efter Venstres opfattelse nok til at servicere det politiske apparat og antallet af borgere i en kommune af Frederikshavns størrelse,” lyder det fra Mette Hardam, som ikke på forhånd har nogen fornemmelse af udfaldet af drøftelsen på byrådsmødet.

Mette Hardam påpeger, at forslaget i bund og grund fremlægges, fordi det efter Venstres opfattelse tjener Frederikshavn Kommune bedst, og hun vil heller ikke udelukke, at det måske efter kommunalvalget i november kan være fornuftigt at se på ændringer i udvalgsstrukturen, hvor et par sammenlægninger måske vil være en overvejelse værd.

Mette Hardam tør ikke gisne om, hvilke partier der ved en eventuel reduktion i antallet af byrådsmedlemmer vil risikere af den grund af miste et mandat.

 

Tekst: Per Rye

En kommentar til “Venstre vil reducere antallet af byrådsmedlemmer” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “Venstre vil reducere antallet af byrådsmedlemmer”

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Venstre vil reducere antallet af byrådsmedlemmer' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger