Det var så den valgkamp

Det var så den valgkamp

14. november 2021 - kl. 9:16 - af

Der er godt nok lidt tid endnu, men det var næsten den valgkamp.

Vi har været gennem nærmest alle de kommunalpolitiske emner i debatter, på vælgermøder, i indlæg i aviser og på sociale medier, når vi har mødtes på gaden og andre steder, hvor kampen har foregået.

Der er fire emner, der har fyldt mest, som jeg ser det. Og dem skal vi handle på snarest.

Og inden man skriver, hvorfor har I ikke gjort det noget før? Ja så kommer der emner op i valgkampen, hvor vi bliver mindet om, at vi skal gøre noget ved det, eller at vi skal gøre mere eller noget andet ved udfordringerne. 

Og det er også et formål med valgkamp at møde vælgerne og direkte få ren besked.

Ældreområdet: Der er brug for flere ressourcer til rekruttering og fastholdelse af medarbejdere. Der skal arbejdes med faste teams og selvstyrende grupper.

Børn og unge, der har det svært: Der er ventetid på vurdering/udredning -primært ventetid på psykolog. Det må vi købe os fra – altså vi må straks finde penge til området. Det skal vi løse, så vi gør, hvad vi kan for at de børn og unge, der har det svært får et godt liv.

Borgerrådgiver: En borgerrådgiver er efterspurgt. Det kommer snarest på udvalgsmøder, så vi kan få undersøgt præcist, hvad det er borgerne/familierne mangler. Der er forskellige typer af rådgivning/borgerrådgivere. Vi skal finde den rigtige rådgivermodel. Vi skal lytte til de, der efterspørger.

Kultur- og fritidsområdet: Der har været meget debat og diskussioner om driftstilskud til haller og tilskud til foreningslivet og om Folkeoplysningsudvalgets opgaver. Vi er i gang, men arbejdet vil også blive en opgave for det nye kultur og fritidsudvalg. Det er et vigtigt område. Kultur og fritid, foreninger er noget af det kit, der binder os sammen, og vi skal lande modeller, der er så balancerede som muligt.

Andre emner:

Folkeskolen: Den er vi fælles om. Folkeskolen mener vi alle noget om. Den er så stor en del af vores velfærd. Alle er enige om, at skolen skal prioriteres. Et står klart: ingen partier vil lukke skolematrikler.

Økonomi: næhhh….. Det har ikke fyldt meget. Det er nok fordi, vi har styr på pengene. Vi skal stadig leve som, vi har råd, men vi kan prioritere mere end tidligere.

Samarbejde: Det er sagt i valgkampen, at byrådet har stemt sammen om ca. 95 procent af sagerne, og vi har lavet budget sammen i de sidste 8 år i store forlig. Det er godt, vi er enige om, at vi stort set samarbejder godt i det daglige. Vi skal simpelthen fortsætte med at samarbejde efter valget. Nu skal luften renses med et valg. Holdet (byrådet) sættes, og vi skal arbejde sammen om trivsel, vækst og udvikling i hele Frederikshavn Kommune. Ingen andre kommer og gør det for os.

Godt valg

MVH

Birgit S. Hansen

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Det var så den valgkamp' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger