Kragskovhede fængsel opstiller overdækninger, carporte og drivhuse

Kragskovhede fængsel opstiller overdækninger, carporte og drivhuse

21. juni 2024 - kl. 8:15 - af

Frederikshavn Kommune giver nu tilladelse til, at statsfængslet Kragskovhede ved Jerup kan opføre en tredobbelt carport på 48 m2, en enkelt carport på 16 m2 og to drivhuse på hver 30 m2.

Den tredobbelte carport opføres med en længde på 15,6 m, en bredde på 3,1 m og en max. højde på 2,45 m. Den enkelte carport opføres med en længde på 5,2 m, en bredde på 3,1 m og en max. højde på 2,45 m, mens drivhusene opføres med en længde på 10 m, en bredde på 3 m og en max. højde på 2,1 m.

Fængslet er ejet af Kriminalforsorgen. Det er i tilladelsen vægtet, at der er tale om mindre bygninger til brug for fængslets drift på en ejendom, der har en samlet bygningsmasse på ca. 16.500 m2. Bygningerne er placeret uden for det fredskovpligtige areal, i et område med mange eksisterende bygninger.

Der er desuden lagt vægt på, at ejendommens anvendelse som fængsel er et samfundsmæssig vigtigt formål, der skal lægges større vægt på end andre privatretlige interesser. Ejendommen får dermed ikke karakter af spredt bebyggelse og vil ikke påvirke naturen og landskabelige værdier i området negativt, og det ansøgte vil dermed ikke være i strid med landzonebestemmelsernes formål.

Overdækninger og container

Kommunen har desuden givet tilladelse til etablering af to overdækninger på hver 45 m2 og en container på 30 m2. Begge overdækninger har en længde på 15 m, en bredde på 3 m og en max. højde på 2,45 m. Containeren har en længde på 12 m, en bredde på 2,5 m og en max. højde på 2,6 m.

De ansøgte bygninger er placeret uden for det fredskovpligtige areal og inden for det bebyggede areal mellem eksisterende bygninger. Overdækningerne blev opført under Corona-epidemien for at sikre, at der kunne holdes afstand mellem de indsatte i al slags vejr, når de stod i kø til købmand eller medicinudleveringer. Løsningen har fungeret godt og ønskes bevaret som permanent løsning. Containeren er opsat til brug som depotrum for opbevaring af møbler o.l. på grund af pladsmangel.

Link, hvor tilladelsen og skitser er nærmere beskrevet:

https://www.frederikshavn.dk/media/0nppsuji/landzonetilladelse.pdf

Tekst: Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kragskovhede fængsel opstiller overdækninger, carporte og drivhuse' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger