Udvalgsformand Karsten Thomsen indvier Badepunkt.
10 Badepunkt-flag gik til tops i Frederikshavn kommune
8. juni 2020 - kl. 13:22 - af Michael Egelund (WebRedaktør)
Danmarks nordligste kystkommune tiltrækker hvert år flere end 2 millioner turister. Attraktive badestrande står højt på listen, når turister vælger deres feriemål. Det nordiske Badepunkt-koncept tildeles strande af høj kvalitet. Grundlovsdag indvies Badepunkter på 10 strande i kommunen
Strande med høj badevandskvalitet, gode faciliteter og muligheder for særlige naturoplevelser er i høj kurs hos både borgere og besøgende i Frederikshavn kommune. Det nordiske Badepunkt-koncept fokuserer på rent badevand, særlige friluftsmuligheder og naturoplevelser ved vandet, og i 2020 indvies Badepunkter på 10 af kommunens strande. Grundlovsdag hejste Karsten Thomsen, formand for Teknisk Udvalg i Frederikshavn Kommune Badepunkt-flaget på Lyngså Strand.
- Teknisk Udvalg har i forbindelse med masterplanen for fremtidens strande bevilget i alt 5 millioner kroner til udvikling af vores strande. 1 million det første år og ½ million hvert år de efterfølgende 8 år. Det har vi, fordi vi håber at kunne fastholde borgernes interesse for at udvikle vores strande. Badepunkt giver os mulighed for at sætte kommunens naturstrande lige så højt som de tre store Blå Flag-strande. Her lægger vi vægt på udvikling af faciliteter. På vores naturlige strande giver Badepunkt mere fleksible rammer for udvikling af de stedbunde potentialer. Og så er Badepunkt er et koncept, som vores norske og svenske turister genkender, udtaler Karsten Thomsen.
Blå Flag på de bynære strande
På de tre store strande i Skagen, Frederikshavn og Sæby vil der fortsat vejre Blå Flag. Her er der fokus på faciliteterne, og man møder ingen hunde. På Badepunkt-strandene kan lokale og turister gå med deres hund, hvis blot den er i snor i sommersæsonen. Der er ikke så mange faciliteter, men flere muligheder for friluftsaktiviteter og naturoplevelser.
- Jeg vil gerne understrege, at skiftet fra Blå Flag til Badepunkt ikke betyder, at vi nedsætter driftsniveauet på vores naturstrande. Det betyder, at vi får frihed til at gøre noget andet, og måske mere nyttigt for gæsten, siger Karsten Thomsen, formand for Teknisk Udvalg.
Frederikshavn kommune har i 2020 Blå Flag på tre strande og Badepunkt på 10 af kommunens strande.
FAKTA
Blå Flag er en miljømærkningsordning, der garanterer, at stranden arbejder for at sikre vores fælles natur og miljø. Gæster og lokale borgere inddrages ved afholdelse af Natur- og miljøformidlingsaktiviteter og andre arrangementer for børn og unge. De informeres om, hvad man selv kan gøre for at bevare naturen, når man gæster en Blå Flag strand. Derudover skal en Blå Flag strand være ren og velholdt, have livredningsudstyr, gode toiletforhold, affaldsfaciliteter med sortering mm.
I løbet af sæsonen vil alle strande og havne få kontrolbesøg af en dansk Blå Flag konsulent, som kontrollerer, at alt er i overensstemmelse med Blå Flags kriterier. Den internationale Blå Flag organisation aflægger også uanmeldte kontrolbesøg.
Kilde: https://www.friluftsraadet.dk/blaa-flag-strande
Badepunkt er det nye nordiske kystflag, der blev indført i 2018. Badepunkt har fokus på rent badevand, stor sikkerhed samt særlige friluftsmuligheder og kultur- eller naturoplevelser. Mærkningsordningen har fokus på at synliggøre strande, der i overvejende grad henligger i naturtilstand og forvaltes med det forhold for øje. Samtidig ønsker man med Badepunkt at fremme og synliggøre strandens lokale identitet og funktion som friluftsattraktion eller anden karakteristika. Ud over den naturnære oplevelse på certificerede strande er det således også meningen, at strandgæsten kan få en lokal oplevelse knyttet til den enkelte strand.
Kilde: https://friluftsraadet.dk/kommuner/badepunkt
Anbefal artiklen via e-mail
Email en kopi af '10 Badepunkt-flag gik til tops i Frederikshavn kommune' til en bekendt