Dansk topspiller skifter fra Greve til Vendsyssel

Privatfoto.

Dansk topspiller skifter fra Greve til Vendsyssel

12. juni 2020 - kl. 11:28 - af

Vendsyssel Elite Badminton har sikret sig tilgang af Badmintonligaens mest vindende spiller de seneste tre sæsoner. 26-årige Mathias Christiansen skifter fra Greve til VEB. Det ligner indtil videre ligaens absolut mest interessante klubskifte.

Mathias Christiansen spillede i 2018 og 2019 mixeddouble med den nu tidligere VEB-spiller Christinna Pedersen, og parret var konstant i top otte på verdensranglisten. De toppede med en fjerdeplads i oktober 2018. I dag er han makker med Alexandra Boje, og de ligger nr. 28 i verden.

– Vi er super stolte over, at Mathias har valgt at skifte til VEB. Han er en klassespiller – både i mixed- og herredouble. Det er en spiller fra øverste hylde, som vi har meget store forventninger til, smiler VEB’s cheftræner, Allan Kolbro Nielsen.

I de seneste tre sæsoner har Mathias Christiansen kun tabt to kampe i Badmintonligaen. Det var i DM-finalen for et år siden og for to år siden i kvartfinalen mod VEB. Spørgsmålet er, om han kan vinde lige så mange kampe i landets nordligste ligaklub?

– Det håber jeg, og heldigvis er der jo mange dygtige spillere på holdet, smiler Mathias Christiansen, som svarer noget overraskende, når han bliver bedt om at afsløre sin favoritmakker i herredouble.

– Det må være Svendsen (Victor Svendsen. red.). Han er undervurderet i herredouble. Jeg husker, at han var god i denne kategori i ungdomsårene, når jeg mødte ham. Jeg mener dog aldrig, at jeg har tabt til ham, pointerer den nybagte VEB-spiller.

Netop Victor Svendsen og Jan Ø. Jørgensen har talt pænt om VEB, og det har overbevist Mathias Christiansen om, at klubskiftet til Vendsyssel er det rigtige.

– Det virker som om, at der er en god holdfølelse. Det handler ikke bare om at spille og tage hjem igen. Jeg kan også lide spillerne personligt på holdet og har desuden haft nogle gode snakke med Allan (VEB’s træner, red.).

Måske gør det heller ikke noget, at Vendsyssel minder lidt om Bornholm, hvor han stammer fra.

– Det er langt væk, men begge steder er der stærke, frivillige kræfter og gode sponsorer, som forstår værdien af at bakke sportsfolk og -klubber op, mener Mathias Christiansen.

Han har ofte spillet i Arena Nord som udehold.

– Man er altid præget af turen derop, for det er jo en tur, når man rejser fra København til Vendsyssel. Jeg har altid haft fornemmelsen af, at mange gør et stort arbejde, og der er et professionelt setup i ligakampene.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Dansk topspiller skifter fra Greve til Vendsyssel' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger