Sommerhusudlejningen overvinder corona

Foto: Palle Skov.

Sommerhusudlejningen overvinder corona

13. juni 2020 - kl. 8:30 - af

På vej mod rekord: Der er allerede nu booket flere ferieuger i sommerhus end sidste år. Danske feriegæster rykker ind i stedet for tyske – 100 % stigning. Tyskerne vender tilbage senere på året, viser ny undersøgelse, og branchen ser optimistisk på resten af året.

Trods corona er der særdeles gode muligheder for at leje sit sommerhus ud resten af året. Det viser helt nye tal fra Danmarks Statistik, som ejendomsmæglerkæden Home har set nærmere på.

Ved udgangen af maj var der booket 373.000 husuger for resten af 2020, hvilket er 2 % flere end på samme tidspunkt sidste år opgjort blot to dage efter beslutningen om åbning af grænserne til Tyskland, Norge og Island fra 15. juni. Fremgangen skyldes især, at danskerne har booket dobbelt så mange uger i sommerhus i forhold til samme tidspunkt sidste år.

”Det er et imponerende comeback for sommerhusudlejningen, som betyder, at de mange tusinde sommerhusejere, der får et tilskud til deres sommerhus ved at leje det ud nogle uger om året, ser ud til at have ’kunder i butikken’ året ud, men der er også noget at indhente fra april og maj, ” siger boligmarkedsanalytiker i Home Henrik Hauthorn Jensen.

De mange bookinger er også gode nyheder for omsætningen i butikker, restauranter, forlystelser mm. i sommerlandet, lyder det fra Home.

Også på boligsalget er sommerhusene en solstråle i skyggen fra corona. Salget er næsten fordoblet, og maj bød på det bedste salg af sommerhuse i 30 år.

”For mange familier har coronakrisen og usikkerhed om ferie i udlandet været det skub, der skulle til, for at folk udlever drømmen om et sommerhus,” siger Henrik Hauthorn Jensen fra Home.

Mens de danske feriehusbookinger altså er gået frem med 100 %, er antallet af bookinger på det store, tyske marked derimod gået tilbage med 14 %. Den tyske tilbagegang er især kraftig i juni måned (54 %), men ses også i juli (28 %), viser de nye tal.

Fra august måned og frem er der dog flere tyske bookinger end sidste år. Det tyder samlet set på, at feriehusudlejningen bliver på et højere niveau end sidste år – og dermed vil sætte rekord for sjette år i træk.

I branchen ser man optimistisk på resten af året efter et par hårde måneder:
”Vi forventer, at september og oktober vil give stor fremgang i antal overnatninger, da mange tyskere i en helt ny undersøgelse fra VisitDenmark har angivet, at de vil holde ferie i disse måneder. Og i de måneder holder danskerne ikke ferie, og ejerne bruger heller ikke huset så meget, så der er mere plads,” forklarer Poul Fejer Christiansen, vicedirektør i Feriehusudlejernes Brancheforening.

Ifølge Danmarks Statistik er der en kapacitet på ca. 40.000 sommerhuse til udlejning gennem bureauerne.

FAKTA: Færre udenlandske overnatninger i april og maj men flere danske

Foreløbige tal for maj viser, at der i maj måned var i alt 707.000 overnatninger i udlejede feriehuse, som stort set alle var danske. Det er et fald på 896.000 overnatninger eller 56 % i forhold til april 2019. De danske overnatninger gik frem med 253.000 overnatninger svarende til 60 %, men dette kunne ikke opveje de manglende 1,1 mio. overnatninger fra udlandet, hvoraf langt de fleste ville være tyske.

Også i april var der er et fald – på 67 % – i forhold til april 2019. De danske overnatninger gik frem med 148.200 overnatninger eller 35 %, men det kunne ikke opveje, tabet at stort set alle udenlandske overnatninger.

Kilde: Danmarks Statistik

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sommerhusudlejningen overvinder corona' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger