Flere familier søger hjælp i Barnets Blå Hus i Frederikshavn

Flere familier søger hjælp i Barnets Blå Hus i Frederikshavn

16. juni 2020 - kl. 9:07 - af

Der er lige nu ekstra travlt i Barnets Blå Hus i Frederikshavn, som hjælper børn fra hjem med alkohol- og stofmisbrug og deres familier. Aldrig nogensinde har de modtaget så mange henvendelser om børn, der har brug for hjælp, fortæller leder Irene Lerche.

Telefonen har ringet mange gange de seneste par uger hos Irene Lerche.

Hun er leder af Barnets Blå Hus i Frederikshavn, som drives af Blå Kors, og som er et behandlingstilbud og frirum for børn fra hjem med alkohol- og stofmisbrug samt deres familier. 

“Der var en dag, hvor der blev skrevet syv nye børn. Det har jeg aldrig oplevet før. Jeg havde godt tænkt, at der ville komme flere henvendelser, men ikke i det omfang,” fortæller Irene Lerche.

På to uger har Barnets Blå Hus fået henvendelser, der omhandler 21 børn, som nu er startet i et terapiforløb eller som venter på at komme til forsamtale. I årets første seks måneder har man indtil videre indskrevet ligeså mange børn, som man plejer på et helt år.

Det sker efter, at tilbuddet, ligesom så mange andre, har været fysisk nedlukket i en periode på grund af coronavirus.

Midler til opsøgende arbejde

En af forklaringerne på stigningen i antal henvendelser, kan ifølge Irene Lerche være, at man i den seneste tid har haft øget fokus på at informere omkring tilbuddet om gratis hjælp i Barnets Blå Hus.

Det opsøgende arbejde har kunne lade sig gøre, fordi Barnets Blå Hus fik økonomisk hjælp fra regeringens hjælpepakke til udsatte børn og unge.

“Takket være penge fra socialminister Astrid Krag har vi kunne ansætte en ekstra medarbejder, som har fokuseret på at informere om vores tilbud. Vi har været meget ude i kommunen og fortælle, at vi er her. Det gør, at for eksempel sagsbehandlere, sundhedsplejersker og lærere henviser til os. Det har helt sikkert resulteret i flere børn,” siger leder Irene Lerche, som er glad for det gode samarbejde med Frederikshavn Kommune. 

Pressede familier

Endnu en forklaring på, hvorfor familierne henvender sig i denne tid, skal også ses i kølvandet af coronakrisen:

“Mange familier har været meget pressede i den her tid med corona, og det har ført til en del brud og skilsmisser i blandt andet familier med misbrugsproblematikker. Det gør, at familierne henvender sig til os for at få hjælp”, siger Irene Lerche.

Barnets Blå Hus findes i seks danske byer og tilbyder blandt andet individuelle samtaler, gruppeterapi og sociale aktiviteter. 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Flere familier søger hjælp i Barnets Blå Hus i Frederikshavn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger