Handelsskolen sender elev et år til USA med alt betalt

Handelsskolen sender elev et år til USA med alt betalt

16. juni 2020 - kl. 11:15 - af

Et års studier på Brigham Young University i staten Utah i USA med alt betalt – det er det tilbud, som venter en elev på Frederikshavn Handelsskole hvert år. Muligheden findes takket være en nu afdød amerikansk entreprenør med rødder i Frederikshavn, Leo Jacobsen, der oprettede et stipendium til en dansk studerende.

Indtil corona-krisen brød ud, var Malene Trangeled Pedersen fra Lyngså på udveksling i Utah, men måtte vende hjem. Hun skal dog snart tilbage til Brigham Young University, idet hun ekstraordinært har fået forlænget sit ophold. Hun får derfor selskab af endnu en elev fra skolen, der bliver student i år. Forleden var hun på visit på Frederikshavn Handelsskole for at fortælle dette års 2. årselever om den fantastisk mulighed.

”Det er virkelig et fantastisk tilbud. Universitetet tilbyder alle de fag og kurser, du kan forestille dig, og du har frit valg på alle hylder. Utah er desuden en stor oplevelse – både kulturen og naturen. Jeg fik mange venner på universitetet og det kollegium, hvor jeg boede, og blev inviteret hjem til deres forældre, bl.a. til jul og nytår,” fortalte Malene til de fremmødte ved handelsskolens informationsmøde.

For at komme i betragtning til et ”scholarship” ved Brigham Young University i Utah skal man gennemføre en række test og igennem en udvælgelsesprocedure. Stipendiets administratorer vil sikre sig, at den udvalgte elev både sprogligt og fagligt er i stand til at følge undervisningen.

Brigham Young University er USA’s største privatejede universitet. Det er ejet af Mormonkirken og har derfor nogle særlige ordensregler, som bl.a. bandlyser spiritus, kaffe og te, lige som man skal gå tækkeligt klædt.

”Men det er ikke noget problem. Reglerne er ens for alle, og det er bare sådan det er. Man vænner sig hurtigt til det, og man får nedbrudt en masse fordomme. Selv om religionen fylder meget, var der fuld accept af, at jeg kom med en anden tro. Lige som mange af mine medstuderende, som kom fra hele verden. Jeg delte fx værelse med en pige fra Japan,” fortalte Malene Trangeled Pedersen.

Frederikshavn Handelsskoles kontaktperson til universitetet i Utah er koordinator Annette Munch, som også har besøgt universitetet. Hun opfordrer interesserede elever til at søge et stipendium og få en oplevelse for livet.

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Handelsskolen sender elev et år til USA med alt betalt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2024 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger