Corona fundet i nordjyske mink

Corona fundet i nordjyske mink

17. juni 2020 - kl. 11:51 - af

Der var coronavirus i prøver fra de mink fra en nordjysk minkbesÌtning, som Fødevarestyrelsen indsamlede og fik analyseret pü Statens Serum Institut i weekenden. Det oplyser beredskabschef i Fødevarestyrelsen, Nikolas Kßhn Hove.

Fødevarestyrelsen har füet analyseret prøver fra i alt 34 mink fra den nordjyske besÌtning. Det skete efter, at Styrelsen fra Patientsikkerhed konstaterede, at en patient med COVID-19 er tilknyttet minkfarmen.

‘Da der i weekenden opstod mistanke om smitte blandt minkene, lagde vi i Fødevarestyrelsen omgĂĽende restriktioner ned over minkfarmen. Dermed har ingen dyr, og kun fĂĽ medarbejdere, kunnet komme ind og ud af besĂŚtningen. Vi er i løbende kontakt med sundhedsmyndighederne om hvordan medarbejderne pĂĽ den berørte minkfarm skal forholde sig, og om hĂĽndteringen af det videre forløb’ siger Nikolas KĂźhn Hove. 

Da dette er første gang, at der er konstateret coronasmitte i en dansk minkbesÌtning, har regeringen ud fra et forsigtighedsprincip besluttet, at den smittede minkbesÌtning skal aflives, for at minimere risikoen for en eventuel smittespredning i den igangvÌrende afklaringsfase.

Samtidigt vil der nu blive udarbejdet en teststrategi med henblik pü at afsøge, om der er andre minkbesÌtninger i omrüdet, der er smittede, ligesom Fødevarestyrelsen i samarbejde med sundhedsmyndighederne vil udarbejde retningslinjer for, hvordan en lignende situation vil skulle hündteres fremadrettet.

I Nederlandene er der ogsü blevet konstateret coronasmitte pü en rÌkke minkfarme, og den hollandske regering har besluttet, at alle smittede besÌtninger skal aflives. De danske myndigheder har løbende vÌret i dialog om denne udvikling med de nederlandske myndigheder.

Nikolas Kßhn Hove minder om, at alle, der har kontakt med mink, stadig skal følge Fødevarestyrelsens almindelige hygiejneregler for besÌtningsbesøg i minkfarme. Dvs. vaske hÌnder og skifte tøj büde inden og efter besøg blandt dyrene. Har man symptomer pü Covid-19, skal man blive hjemme.

Mink, der für coronavirus, risikerer at fü alvorlige vejrtrÌkningsproblemer og dø. Fødevarestyrelsen opfordrer minkejere til at kontakte deres dyrlÌge, hvis de für mistanke om coronavirus i deres minkbesÌtning. DyrlÌgen skal kontakte Fødevarestyrelsen, hvis det viser sig, at der grundlag for mistanken.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Corona fundet i nordjyske mink' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger