Første spadestik til ny daginstitution på Abildvej i Frederikshavn

Første spadestik til ny daginstitution på Abildvej i Frederikshavn

18. juni 2020 - kl. 14:42 - af

En ny daginstitution for børn med særlige behov er undervejs i Frederikshavn. Borgmester Birgit S. Hansen tog den 17. juni første spadestik til en udvidelse af kommunens specialbørnehave, hvor de pædagogiske rammer skræddersyes efter børnenes behov.

Børn med særlige behov, der i dag går i Abildgård Børnehave og Østerdal Børnehave i Frederikshavn, flytter sammen på Abildvej i begyndelsen af 2021. Borgmester Birgit S. Hansen og direktør Carsten Sand tog onsdag den 17. juni første spadestik til en ombygning af lokaler på skolen og en tilbygning på 100 kvadratmeter. Nogle af de 25 børn, der flytter ind i den nye specialklynge, har enten psykisk eller fysisk funktionsnedsættelse. Andre af børnene har særlige behov. De går i dag i OBS og behandling og har eventuelt brug for en udredning i børnehavetiden. Medarbejderne er taget med på råd i hele planlægningen af den nye specialklynge for at sikre, at de pædagogiske rammer indrettes efter børnenes særlige behov, fortæller Kim Peter Tuelund, afdelingsleder, Dagtilbudsdistrikt Øst, Frederikshavn Kommune.

– Alle gule lapper i processen har bygget på børn og pædagogik. Med de nye pædagogiske rammer kan vi bedre understøtte børnene forskellige behov for udvikling. Vi får tre teams, der får hver sine pædagogiske rum. Et team arbejder med børn, der har brug for meget struktur. Det andet team arbejder med børn, der er immobile og derfor har brug for en loftlift. Det tredje team arbejder med børn med autismelignende træk. Muligheden for at gå ud i mindre rum gør det nemmere for de tre teams at arbejde målrettet med børnene i hverdagen, og det er lykkedes rigtig godt med indretningen af de nye rammer, forklarer Kim Peter Tuelund.

Ombygningen og udvidelsen af specialbørnehaven sker i et tæt samarbejde mellem institutionens personale og Ejendomscenteret i Frederikshavn Kommune. Der er fokus på, at specialbørnehaven spiller sammen med den almene børnehave, der ligger ved siden af, så der bliver skabt en synergi og et samspil mellem de to institutioner. Der bygges på 1. sal en fælles administration, og der er etableret nye parkeringspladser for at give plads til flere forældre og medarbejdere.

Børnene er vores fremtid
Det er politisk besluttet at investere i børneområdet i Frederikshavn Kommune. Der investeres i alt 24 millioner kroner i bedre fysiske rammer. Forleden tog borgmester Birgit S. Hansen første spadestik til en ny daginstitution i Golfparken i Frederikshavn. En opgradering af almen børnehaven på Abildvej er også på tegnebrættet.

– Når vi siger, at vi gerne vil investere i vores børn, er det naturligvis i hænder, timer og personale. Men vi investerer også i gode rammer, for det er der, de skal udfolde sig. Børnene her er noget ganske særligt, og de skal have nogle ganske særlige rammer, og det tager vi for alvor hul på nu. Vi investerer i vores børn, for de er fremtiden, udtaler borgmester Birgit S. Hansen.

De nye specialbørnehave forventes at stå færdig i januar 2020, og byggeriet sættes i gang i skolernes sommerferie.

FAKTA
Specialbørnehavens samlede areal inkl. nyt trapperum: 468 m2
Nybygningsareal: ca. 100 m2
Budget for specialbørnehaven: ca. 5 mio. kr.
Institutionsafsnit er indrettet til 25 specialbørn fordelt på tre grupper
Udearealet indrettes på en måde, der giver mulighed for samspil med almen børnehaven
Der etableres fælles personaleadministration for den samlede institution på 1. salen
Den samlede institution får plads til 140 børn. Børnene bliver fordelt på flere afdelinger
Samlet areal: ca. 1.600 m2
Rådgiver på opgaven: RJ arkitektur og Erasmus & Partners
Samlet budget: 17,5 mio. kr.

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Første spadestik til ny daginstitution på Abildvej i Frederikshavn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger