Her er jeres nye smedelærling…

Her er jeres nye smedelærling…

22. juni 2020 - kl. 9:34 - af

Denne åbningsreplik i en ansøgning gjorde Brian Sprogel, Vestkajens Maskinværksted nysgerrig på lærlingen bag ordene. Det viste sig at være en ansøger med mange års relevant erfaring inden for smede- og autobranchen, som havde besluttet, at tiden var inde til at få et svendebrev.
På denne måde blev et læreforhold indledt, og nu kan Vestkajens Maskinværksted så ønske Claus Kristensen tillykke med svendeprøven, som er foregået på EUC Nord i Frederikshavn.  
Mester Brian Sproegel var efter samtalen med Claus Kristensen ikke ét sekund i tvivl om, at Beddingens nye klejnsmedelærling var fundet, og Claus har under hele læreforløbet levet op til alt, hvad han solgte sig selv på.  
Claus er fyldt med god energi, som kommer både kolleger og kunder til gode. Samtidig er han punktlig og meget serviceminded, og han går ikke hjem før opgaven er løst” fortæller Brian Sproegel. 
At Claus har fundet den rette hylde i klejnsmedefaget, er ingen i tvivl om, når han udtaler: ”folk siger, at tiden flyver afsted, når man trives. Jeg kan ikke forstå, at der er gået to et halvt år siden jeg startede i lære. Det må betyde, at jeg har det godt med det, jeg laver!

Claus Kristensen har været voksenlærling og med det nyerhvervede svendebrev ligger der mange åbne jobmuligheder og venter. Det er svært for virksomhederne at rekruttere til smedefaget, og Anette H. Sørensen håber, at flere unge og voksne søger mod faget. 

Claus har gennem læretiden udvist en faglig nysgerrighed, som også ses i svendestykket – en anhænger til en havetraktor, som han selv har tegnet og konstrueret. Claus gør ikke tingene halvt, og han har længe inden selve svendeprøven tænkt og regnet på anhængeren, for det er vigtigt for ham at få lavet det bedst mulige resultat” fortæller Anette H. Sørensen. 

Smedens arbejdsopgaver spænder vidt. Fra de mindste beslag til kæmpe konstruktioner, og vekslingen i uddannelsen, hvor lærlingen kobler teori fra skoleopholdene sammen med opgaver i praktiktiden på virksomheden, gør at smeden faktisk er en hel multikunstner, og hvor må det være fedt selv at kunne lave alting fra bunden af”, slutter Anette H. Sørensen. 

Vestkajens Maskinværksted er partner i den maritime lærlingeordning, der til dagligt huses af MARCOD, hvor lærlingekoordinator Anette H. Sørensen er den, som virksomhederne trækker på, når de har brug for assistance. Virksomhederne i ordningen tæller desuden Hirtshals Yard, Orskov Yard, MAN Energy Solutions, Soft & Teknik, Mariendal Electrics, KM Automatik, Victor, KS Maskinteknik, Alfa Laval, RASI Maskinfabrik, SL Power og SeaMech. 

Fakta om den maritime lærlingeordning 
Den maritime lærlingeordning er et samarbejde mellem 13 maritime virksomheder, som har ansat en fælles ressource til at tiltrække flere lærlinge til den maritime branche, højne kvaliteten i uddannelserne, understøtte virksomhederne i håndteringen af lærlinge samt koordinere en turnusordning mellem partnerne således, at virksomhederne hjælper hinanden med at uddanne deres lærlinge bedst muligt til fremtiden. Partnere i ordningen er: Orskov Yard A/S, MAN Energy Solutions, Hirtshals Yard A/S, Soft & Teknik A/S, Mariendal Electrics, Vestkajens Maskinværksted A/S, KM Automatik ApS, Victor A/S, KS Maskinteknik A/S, Alfa Laval, RASI Maskinfabrik A/S, SL Power A/S og SeaMech. 

Fakta om MARCOD
MARCOD er et maritimt brancheudviklingscenter og klyngesekretariat, som støtter udviklingen hos små og mellemstore maritime virksomheder i den nordjyske maritime klynge. MARCOD arbejder med netværksudvikling, maritim forretningsudvikling, forskning og vidensdeling, kvalificeret arbejdskraft samt branding. MARCOD driver endvidere Scale-up Denmark og Maritime Stars vækstprogrammerne for den maritime branche i DK. MARCOD er etableret ultimo 2010. MARCOD er organiseret som en fond og har base i Frederikshavn med satellitkontor på Aalborg Havn. Centret har otte ansatte og er sølvcertificeret i henhold til EU’s fælles klyngeinitiativ ECEI. 
MARCOD er i 2020 støttet af Den Europæiske Regionalfond og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Her er jeres nye smedelærling…' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger