Ny undersøgelse: Autocamperbrugere udgør stort potentiale

Ny undersøgelse: Autocamperbrugere udgør stort potentiale

22. juni 2020 - kl. 10:17 - af

Autocamperturismen rummer et stort potentiale for dansk turisme – og særligt i en tid, hvor vi skal holde afstand til hinanden.  Skal interessen øges hos autocamperbrugerne i ind- og udland, kræver det dog udvikling. Det viser en ny undersøgelse fra Dansk Kyst- og Naturturisme.

I en tid, hvor vi skal holde afstand til hinanden og undgå smitte – også på vores ferie – virker det særligt tillokkende at køre landet rundt til særlige naturoplevelser i egen bolig med hjul på. Autocamperturisme vinder da også indpas som ferieform i disse år med mere end 2 millioner indregistrerede autocampere i Europa, herunder 811.000 med tilknytning til Danmark og de omkringliggende lande.

Det voksende marked udgør et stort potentialeområde for dansk turisme, viser en ny undersøgelse fra Dansk Kyst- og Naturturisme, som har spurgt 3.735 autocamperbrugere fra henholdsvis Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og Holland, hvad der kendetegner deres behov og adfærd, når de rejser i Danmark og i udlandet.

Resultaterne viser blandt andet, at autocamperbrugerne er vilde med den danske natur, som ifølge størstedelen af de danske, tyske og hollandske respondenter er den primære ”reason-to-go”. Faktisk har naturen så stor betydning, at en plads med beliggenhed ved kyst og hav samt sø og vand inde i landet kan få autocamperbrugerne på tværs af landene til at blive en ekstra nat.

Undersøgelsen viser desuden, at autocamperbrugerne har mange rejsedage på et år, som spreder sig på tværs af sæsoner. Dertil vælger autocamperbrugerne gerne forskellige typer pladser til overnatning, hvilket skaber gode betingelser for at udvikle yderligere på ferieformen i dansk kontekst, lyder det.

– Danmark tiltrækker allerede mange turister netop på grund af naturen, de lange kyststrækninger og stemningsfyldte kyst- og handelsbyer – vi har med andre ord et godt udgangspunkt for at skabe et konkurrencedygtigt produkt. Autocamperturismen rummer et interessant potentiale, fordi der her er muligheder for at skabe mere omsætning uden for højsæsonerne og i relation til områder og kapaciteter, der de seneste år har oplevet stagnation, lyder det fra Jacob R. Kirkegaard Larsen, der er destinationsudviklingschef hos Dansk Kyst- og Naturturisme.

Kendskabet skal øges

Langt størstedelen af tyske autocamperbrugere vurderer Danmark som den primære eller en af flere vigtige destinationer, når autocamperens kurs skal sættes, mens det samme er tilfældet for omkring to tredjedele af de norske autocamperbrugere og halvdelen af hollandske og svenske autocamperbrugere. Men undersøgelsen viser også, at især de svenske og hollandske autocamperbrugere i højere grad betragter Danmark som et transitland, og at omkring halvdelen på tværs af de fire lande kun kender lidt til Danmark som autocamperdestination.

– Vi ser gerne, at både danske og udenlandske autocamperbrugere holder flere og længere ferier i Danmark. Hvis det skal lykkes, er det afgørende, at kendskabet til de danske tilbud udbredes, og at der arbejdes målrettet mod at udvikle produktet, så det lever op til autocamperbrugernes behov eller ønsker, lyder det fra Jacob R. Kirkegaard Larsen.

Både danske og udenlandske autocamperbruger vægter blandt andet god skiltning, mulighed for døgnindtjekning og åbne pladser året rundt højt på tværs af de forskellige pladstyper til overnatning med autocampere.

Danmark råder i dag over omkring 600 pladser til overnatning for autocampere.

Fakta om ”Autocamperundersøgelse 2020”:

 • Undersøgelsen er udarbejdet i to dele med en særskilt analyse af henholdsvis danske og udenlandske autocamperbrugere.
 • Begge analyser er udarbejdet af Epinion for Dansk Kyst- og Naturturisme.
 • Analyserne bygger på i alt 3.735 besvarelser fra danske, tyske, norske, svenske og hollandske autocamperbrugere.
 • Besvarelserne er gennemført i perioden 15. november-18. februar 2020.
 • Respondenterne har på tværs af lande været på minimum én autocampertur med overnatning i eget hjemland og/eller udlandet inden for de seneste 12 måneder.

Faktaboks: Hovedkonklusioner

 • 72 procent af danske autocamperbrugere har foretaget en autocampertur i både Danmark og udlandet, hvor 23 procent kun var i Danmark og 6 procent kun var i udlandet.
 • De udenlandske autocamperbrugere i undersøgelsen har i gennemsnit foretaget omkring 59-77 overnatninger i autocamperen i løbet af de seneste 12 måneder, hvoraf mellem 24 og hele 58 overnatninger blev foretaget i udlandet.
 • 80 procent af danske autocamperbrugere overnatter på forskellige typer af pladser, når de er på tur med autocamperen.
 • Danmark er blandt de foretrukne udenlandske feriedestinationer på alle fire udenlandske markeder.
 • De danske autocamperbrugere har et gennemsnitligt forbrug på 325 kr. pr. person pr. døgn, mens de norske, svenske, hollandske og tyske har et gennemsnitligt døgnforbrug på henholdsvis 420, 320, 265 og 325 kroner pr. person.
 • Størstedelen af de danske, tyske og hollandske autocamperbrugere ser den danske natur som ”reason to go”.
 • Langt størstedelen af udenlandske autocamperbrugere kender allerede til Danmark som en autocamperdestination, og hele 90 procent overvejer eller kunne måske overveje at tage på en autocampertur til Danmark i løbet af de næste to år.
 • For i alt 76 procent af de tyske autocamperbrugere, der har besøgt Danmark i løbet af de seneste to år, var Danmark enten den primære destination eller en af flere lige vigtige destinationer. Det samme er tilfældet for 66 procent af de norske, 57 procent af de svenske og 48 procent af de hollandske autocamperbrugere.
 • Danske autocamperbrugere vurderer udvalget af pladser til ophold uden overnatning og antal pladser generelt i forhold til udlandet som dårlig.

Fakta om Dansk Kyst og Naturturisme

Dansk Kyst‑ og Naturturisme er en erhvervsdrivende fond, der vil udvikle og skabe vækst i kyst‑ og naturturismen i Danmark. Fonden er ansvarlig for udviklingen af kyst‑ og naturturismen i hele Danmark og skal medvirke til at vende tilbagegang til vækst og vinde nye markedsandele.

Dansk Kyst‑ og Naturturisme fokuserer på tre sammenhængende kerneområder inden for kystturisme; at sikre international synlighed, produktfornyelse og bedre destinationskvalitet. Se mere på www.kystognaturturisme.dk

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ny undersøgelse: Autocamperbrugere udgør stort potentiale' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger