11 dimissioner og 288 dimittender

: I Frederikshavn afholdt htx Frederikshavn dimission med elever på scenen og gæster i salen – coronastyle.

11 dimissioner og 288 dimittender

27. juni 2020 - kl. 12:11 - af

EUC Nord holdt Store Dimittenddag fredag og lørdag i Frederikshavn og Hjørring.

Rektor Karsten Asmussen holdt sin dimissionstale 11 gange i løbet af fredagen og lørdagen for eleverne på htx Hjørring, htx Frederikshavn og hhx Hjørring. I alt blev der dimitteret 288 elever – og det på vidt forskellige måder. Alle steder foregik det klassevis. Hos htx i Hjørring  foregik det i Atriumgården, hvor studenterne sad ved borde sammen med 3 ledsagere. Hos htx i Frederikshavn afholdtes arrangementet i Det Musiske Hus med eleverne placeret på scenen. Oh hos hhx i Hjørring var det stående dimission på en halv time.

Corona-dimission

At dimissionen ikke blev afholdt som man vanligt skyldtes naturligvis coronaen, som har betydet at Børne- og Undervisningsministeriet har udstukket et regelsæt for afholdelse af dimission. Og det har betydet, at dimission er blevet afholdt på et væld af nye forskellige måder over alt i Danmark. Drive-in-dimission, virtuel dimission og altså også på alternativ vis hos EUC Nord. Rektor Karsten Asmussen, som holdt sin dimissionstale 11 gange, er tilfreds med afviklingen, der foregik i god ro og orden.

– Det er en ekstraordinær situation, og jeg vil klart foretrække den traditionelle udgave, hvor alle studenterne er samlet og sammen med deres familier. Men vi har forsøgt at give studenterne en fin og højtidelig dimission, hvor vi havde de normale indslag som taler, diplomuddeling og musik. Og jeg synes det er gået godt med glade studenter, der er klar på næste kapitel af deres liv.

Den uvisse fremtid

Rektors tale til studenterne fokusere på overgangen fra skolelivet og videre mod noget uvist. ’Uvisheden kan være livsbekræftende,’ sagde han og talte også om de valg, der nu skal træffes. TV2 blev citeret flittigt og Steffen Brandts ord faldt i god jord hos især forældre. ’Kys det nu det satans liv – og grib det, fang det, før det er forbi,’ sluttede Karsten Asmussen med – 11 gange.

I alt dimitterer erhvervsgymnasiet på EUC Nord 288 elever: 84 på htx Frederikshavn, 101 på htx Hjørring og 103 på hhx i Hjørring. Højeste snit på 12,1 fik Emilie Skjødt Petersen fra 3. c på hhx Hjørring.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '11 dimissioner og 288 dimittender' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger