Illustrationsfoto.
På vej til studiestart? Sådan får du fat i en bolig
28. juni 2020 - kl. 6:09 - af Michael Egelund (WebRedaktør)
De videregående uddannelser har i 2020 set det højeste antal ansøgere i flere år. Stadig flere studerende står dog uden bolig, når de begynder på deres uddannelse og med stigningen i ansøgere, kan boligjagten blive sværere end nogensinde før.
For mange bliver den søde studentertid afløst af sabbatår med rejser og job. Men i år har coronakrisen sat en stopper for mange af de nyudklækkede studenters planer og drømmer.
Det ses også på antallet af ansøgere til de videregående uddannelser. Her har 56.688 søgt ind via kvote to – det er en stigning på 10 procent fra sidste år.
Flere studerende øger presset på de ledige lejeboliger, men en god løsning er at bo flere sammen:
”Både studerende, singler og ældre jagter de gode, små lejeboliger, og der er ingen tvivl om, at det er den type bolig, der er størst efterspørgsel på. Men med et åbent sind i forhold til boligens krav og beliggenheden, står man langt bedre i boligjagten,” siger adm. direktør Jannick Nytoft, EjendomDanmark.
Roomie kan være genvejen til det perfekte hjem
En god måde at få fat i boligen med den rigtige beliggenhed er ved at være villig til at dele. Da der er størst rift om de små hjem, kan man med fordel slå sig sammen og dele husleje og plads i en større lejlighed:
”Det er smart at være flere boligsøgende, som går sammen om en lejebolig. Det gør, at de faste udgifter og indskuddet til lejligheden bliver delt – der kan derfor være mange penge at spare for de studerende,” siger Jannick Nytoft.
Det er dog vigtigt, at de unge har styr på lejekontrakten, når drømmen om eget hjem betyder bofællesskab. Man bør derfor aftale, hvordan man skal forholde sig til kontrakten og andre aftaler – store som små. Den mest anvendte løsning er, at en person underskriver lejekontrakt med udlejer og herefter fremlejer værelserne til sine øvrige bofæller.
Vær på vagt
De studerende bør desuden være varsomme over for dem, der forsøger at udnytte manglen på boliger:
”Hvert år ser vi, at fupmagere forsøger at snyde sig til penge fra de studerende ved at lade som om, at de har en ledig lejebolig. Typisk mister de unge indskuddet til lejeboligen, så sørg for at være opmærksom, før man overfører noget,” siger Jannick Nytoft, der altså råder de boligsøgende til at bruge deres sunde fornuft under boligjagten.
Anbefal artiklen via e-mail
Email en kopi af 'På vej til studiestart? Sådan får du fat i en bolig' til en bekendt