Studenter fra Frederikshavn Gymnasium viste afdøde respekt

Studenter fra Frederikshavn Gymnasium viste afdøde respekt

28. juni 2020 - kl. 16:30 - af

Studenter fra 3N på Frederikshavn Gymnasium viste deres respekt, da de på deres køretur rundt i Sæby kom forbi en bisættelse. Der blev slukket for musikken og studenterne tog deres huer af, og der var helt stille på vognen, da de passerede kirken.
Denne gestus ved Sæby kirke er gået viralt, og TV2 Nords direktør, Mikael Justesen, der deltog i bisættelsen, oplevede således studenternes respektfulde gestus.

“Ved afslutningen af en smuk bisættelse i Sæby Kirke i dag, skulle de nærmeste pårørende bære kisten det sidste stykke til rustvognen. I det øjeblik kisten kommer til syne i kirkedøren, passeres kirken af en lastbil med en flok nye studenter på ladet. Afstand til rustvogn: max fem meter. Jeg når lige at tænke: Åh nej, meget uheldig timing i dette meget højtidelige øjeblik – og jeg skæver op til de mange hvide huer. Men de er der ikke. Eller jo, men de er taget af hovederne. Studenterne står bomstille med huerne i hånden og front mod kirken, mens de passerer rustvognen og følget. Musikken er slukket, båthornene holder pause, og først da lastbilen har rundet kirken og drejet væk, går festen i gang igen.

Hele det store følge bemærkede studenternes gestus, og det var selvfølgelig et stort samtaleemne ved den efterfølgende kaffe.
Så hvis nogle af de studenter, der passerede Sæby Kirke lige omkring middag i dag – eller deres forældre – skulle læse disse linjer, tak fordi I midt i jeres jubel fandt det passende at standse festen et kort øjeblik i respekt. Det rørte de nærmeste pårørende og alle os andre. Så kære unge studenter, I får hermed alle sammen en ekstra karakter, et rent 12-tal i ordentlighed, høflighed og dannelse”. Sådan lyder Mikael Justesens opslag.

“Det handler måske også om, at mange opfatter studenterkørslerne som larmende og med hensynsløse personer. Nogle gange er der jo folk, der buh’er af studenterne. Men i dette tilfælde blev der fra hele klassen i enighed vist respekt og ansvarlighed”, siger Karl Primdahl, til TV2 Nord, og han fremhæver klassens sammenhold, fordi de som maritim klasse har rejst meget sammen og kender hinanden godt.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Studenter fra Frederikshavn Gymnasium viste afdøde respekt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger