Ny guide til naturoplevelser til fods, på cykel eller til hest

Ny guide til naturoplevelser til fods, på cykel eller til hest

5. juli 2020 - kl. 12:03 - af

Nu kan borgere og gæster i Frederikshavn kommune hente inspiration til sommerens naturoplevelser i en spritny guide, der beskriver 41 vandrestier, cykelruter og Danmarks længste riderute. Guiden kan hentes på alle kommunens biblioteker og i oplandsbyerne

Nu kan alle borgere og gæster i Frederikshavn kommune danne sig et hurtigt overblik over alle de fantastiske muligheder, der er for at opleve enestående naturoplevelse til fods, på cykel eller på hesteryg i Frederikshavn Kommune. En ny guide er netop kommet ud af trykken og ligger klar til at inspirere alle, der har planer om at opleve naturen på nærmeste hold i løbet af sommeren.

– Vi håber, at guiden kan give lokale og besøgende lyst til at opleve den fantastiske natur i Frederikshavn kommune. Mange vælger at holde sommerferie i Danmark i en corona-tid, så nu er der en mulighed for at søge ud i naturområder, du ikke kender og få nye oplevelser, siger Hanne Lauritsen, friluftskonsulent i Frederikshavn Kommune.

Den nye guide dækker vandrestier, cykelruter, MTB-ruter og rideruter i hele kommunen fra Skagen til Voerså og til Østervrå. De er åben for alle, og de er gratis at benytte.

– Uanset, hvor du færdes, er det vigtigt at vise hensyn til både dyr og natur, til andre besøgende og til lodsejerne. Mange af ruterne går gennem private områder, som lodsejerne har åbnet for offentligheden, og her skal du huske at følge de adgangsregler, der gælder for det konkrete område, siger Hanne Lauritsen.

Den nye guide indeholder beskrivelser af hele 41 ruter langs kysten og gennem landskabet. Her er et udvalg af smagsprøver på naturoplevelser i Frederikshavn kommune:

Vandretur på den lokale camino

Hærvejen i Danmark er en 500 km lang rute gennem Jylland. I Frederikshavn kommune Hærvejen ind syd for Østervrå ved Nymølle Bæk, hvorfra den lokale camino slynger sig 37 km til Frederikshavn. Hærvejen forbinder St. Olavsleden fra Trondheim med Caminoen i Spanien, og er på den måde en del af international pilgrimsvandring. Hærvejen er en gammel handelsvej, studevej og pilgrimsvej – skabt og brugt af mennesker gennem tusinder af år.

Panoramarute gennem rovfuglenes rige

Vestkystruten er en af Danmarks længste skiltede cykelruter, der strækker sig over 560 km fra Rudbøl til Skagen. Ruten går gennem noget af det skønneste og mest varierede natur i Danmark. Ruten er en fortælling om mennesket, naturen og havet. I Frederikshavn kommune kommer Vestkystruten ind ved Skiveren og går forbi Råbjerg Mile, igennem Bunken Plantage og over Hulsig Hede. På Panoramarute 416 får du oplevelser i de højere luftlag. Hele Skagen Odde er et af Europas bedste steder for rovfugle. Så kig op på turen gennem heden og plantagen.

Danmarks længste riderute

Rideruten i Nordvendsyssel er Danmarks længste riderute. Ruten går gennem Hjørring, Frederikshavn, Hirtshals og Skagen. Rid igennem skoven, det åbne landskab, i klitterne, og på stranden. Overnat langs ruten, eller hvil dig ved en rasteplads. Nyd turen igennem Nordjyllands specielle landskab.

Du kan hente guiden VANDRESTIER OG CYKELRUTER i Frederikshavn Kommune på alle bibliotekerne og i nogle af oplandsbyerne i Frederikshavn kommune fra mandag den 6. juli eller derefter.

Guiden VANDRESTIER OG CYKELRUTER i Frederikshavn Kommune giver et overblik over følgende kategorier af ruter:

VANDRERUTER, som stat eller kommune er ansvarlig for at vedligeholde.

LOKALE VANDRERUTER, som lokale borgerforeninger, andre foreninger og lodsejere er ansvarlig for at vedligeholde.

CYKELRUTER, som stat og kommune er ansvarlige for at vedligeholde

MTB-RUTER OG RIDERUTER, som frivillige i samarbejde med kommunen og staten er ansvarlige for at vedligeholde.

Den trykte guide kan hentes på alle bibliotekerne og i nogle af oplandsbyerne fra mandag den 6. juli.
Distriktsudvalget i Frederikshavn Kommune har bevilliget penge til trykning.

Du kan læse mere om ruterne og naturen i Frederikshavn kommune på www.frederikshavn.dk

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ny guide til naturoplevelser til fods, på cykel eller til hest' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger