Gratis sommerskole for børn i Skagen og Frederikshavn

Illustrationsfoto.

Gratis sommerskole for børn i Skagen og Frederikshavn

16. juli 2020 - kl. 6:51 - af

For fjerde år i træk afholder Foreningen Onsdagsskolen sommerskole i Skagen. Denne gang for børn mellem 8 og 14 år og arrangementet er gratis.

’Vi plejer at holde en uges sommerskole for arkitekturstuderende, og det har været en super succes tre år i træk. Men nu vil vi ryste posen lidt, og prøve noget nyt, så i år holder vi i stedet for en lang sommerskole for voksne, to korte sommerskoler for børn. En i Skagen og en i Frederikshavn.’ Fortæller arkitekt, grafiker og Skagbo Susanne Eeg.

Sommerskolerne hedder ’Børnenes Sommeravis’ og er for alle børn, der kan lide at fortælle historier med ord eller billeder. På kun to dage vil børnene sammen med to undervisere producere en sommeravis sprængfyldt med røverhistorier og seriøse interviews, flotte billeder fra byen og unikke illustrationer. Avisen vil ligge i sin fulde længde online, hvor alle har adgang, og for dem der kommer først, vil den trykte udgave også kunne hentes på bibliotekerne cirka en uge efter sommerskolerne.

’Vi trykker 100 gratis aviser i hver by, og alle er velkomne til at kigge forbi og snuppe et eksemplar. Jeg er sikker på at det bliver en helt fantastisk oplevelse at læse om børnenes sommer og deres oplevelser i byen.’

Susanne Eeg har inviteret filmproducer, skuespiller og Skagbo Katrine Hartmann Nielsen med som underviser, og sammen med 10-15 børn vil de undersøge, hvordan man fortæller historier, og ikke mindst hvilke emner, som det kunne være spændende at fortælle om.

’Vi forestiller os at børnene kunne lave alt muligt forskelligt, lige fra et kig på sommermoden, anmeldelser af de nyeste computerspil, en top 10 over det bedste sommermad, et interview med Christian Pølsemand om hans Corona-udfordringer, digte om lektier eller et helt unikt illustreret horoskop. Mulighederne er mange og det er kun fantasien der sætter grænser.’ Siger Katrine Hartmann Nielsen.

Programmet for de to-dages sommerskoler er allerede planlagt, og det er godt pakket. Børnene skal først lære om historiefortælling inden nogle af dem skal ud i byen for at indsamle historier, mens andre bliver på bibliotekerne for at arbejde på deres fortællinger. Hver dag samles alle til en gratis frokost og undervejs skal der også laves små Instagram stories, samtidig som den store deadline skal nås, og historierne skal afleveres og sættes op som en fællesavis.

’Det bliver lidt hæsblæsende som på en rigtig avisredaktion, men det bliver super sjovt, og der skal nok være tid til at sidde og tænke lidt over hvad man gerne vil have i avisen. Alle skal jo deltage med lige præcis det, de synes er fantastisk.’                                                      

Sommerskolerne er for alle børn mellem 8 og 14 år. De foregår på hhv. Skagens Bibliotek den 27. og 28. juli kl 10-15 begge dage og på Frederikshavns Bibliotek den 3. og 4. august kl 10-15 begge dage. Tilmelding skal ske på Billetto og arrangementet er gratis.

Tilmelding:
https://billetto.dk/e/bornenes-sommeravis-skagen-billetter-457509

https://billetto.dk/e/bornenes-sommeravis-frederikshavn-billetter-457511

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Gratis sommerskole for børn i Skagen og Frederikshavn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger