Ny trist rekord: Over 1400 killinger på landets internater

Illustrationsfoto.

Ny trist rekord: Over 1400 killinger på landets internater

16. juli 2020 - kl. 6:18 - af

Højsæsonen for killinger er i fuld gang på Dyrenes Beskyttelses otte internater. Netop nu er der omkring 1400 killinger i alt, fordelt i hele landet, hvoraf Brande internat har omkring 325 af dem. Det er fordobling i forhold til samme tid, sidste år.

På Dyrenes Beskyttelses otte landsdækkende internater er antallet af svigtede killinger omkring 1400 i skrivende stund. Sæsonen er ikke engang ved sit højdepunkt endnu, og antallet stiger dagligt.

”Det er et sørgeligt højt tal, som desværre er stigende hver sommer, men i år sprænger alle rammer! Vores internater er fyldt til bristepunktet og vores personale ligger vandret for at kunne følge med,” siger Jens Jokumsen, familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse.

I gennemsnit er der 175 killinger pr. internat, som endnu ikke er klar til at blive formidlet videre til nye familier, og derfor har de brug for ekstra omsorg og pleje.
”Internaterne har ikke plads eller tid til at give daglig omsorg til så mange katte. Heldigvis får de hjælp af private hjem i nærområderne. Takket være de mange frivillige plejefamilier, der åbner døren for uønskede killinger, er det muligt for os at give dem en ny chance for et værdigt liv,” siger Jens Jokumsen.

I 2019 fik Dyrenes Beskyttelse hjælp af 854 plejefamilier. Uden de mange frivillige var det ikke muligt at hjælpe alle de svigtede killinger.

En fordobling af killinger i forhold til 2019

På nuværende tidspunkt sidste år var der 716 killinger på de otte internater. Det svarer til en fordobling i antallet på kun ét år. En af grundene er, at sæsonen er startet tidligere, men i høj grad også fordi mange katteejere ikke tager ansvar for deres kæledyr.

”Et stigende antal uønskede killinger kommer til verden hvert år, men det kunne undgås, hvis katteejere fik steriliseret eller kastreret deres katte. Men det indser de først, når det er for sent, og katten er drægtig. Vi ser det desværre år efter år,” siger Jens Jokumsen.

I 2019 havde Dyrenes Beskyttelses internater i alt 4022 killinger og kattemødre i pleje, og med det høje antal allerede inden sæsonen er på sit højeste, tyder 2020 på at bliver et endnu vildere katteår, end 2019 var.

BLIV SOMMERVEN
Sommeren er højsæson for dyr på Dyrenes Beskyttelses internater, og det sætter foreningen fokus på hvert år med sommerkampagnen Bliv Sommerven.
Kampagnen går ud på at hverve sommervenner til de dumpede, efterladte og svigtede dyr, der hver sommer bliver fundet rundt om landet og ender på et af foreningens internater. Sommervennerne støtter de svigtede dyr med 100 kr. tre gange; én gang hver af de tre måneder august, september og oktober.

Bliv Sommerven og gør en sommer til forskel for svigtede dyr.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ny trist rekord: Over 1400 killinger på landets internater' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger