SĂ„dan bliver din bolig smartere i fremtiden

Illustrationsfoto.

SĂ„dan bliver din bolig smartere i fremtiden

19. juli 2020 - kl. 6:40 - af

Vores boliger bliver stadig mere digitaliserede, men hvordan vil det udmĂžnte sig i praksis?

Et fremtidsbillede med runde huse pÄ elipseformede pÊle og svÊvende biler. Det er meget muligt, at mange sci-fi-film viser fremtidens byer i en afart af det billede, men virkeligheden bliver sandsynligvis meget mere nÊr det, vi allerede i dag kan se ud ad vores vinduer:

”Det er jo ikke et blankt lĂŠrred, som fremtiden rykker ind pĂ„. Vi har en masse smukke, historiske og brugbare bygninger, hvor opgaven er at tilpasse dem de krav, som moderne mennesker har til deres bolig,” siger seniorĂžkonom Mikkel AlsĂž, EjendomDanmark.

De seneste Ă„r er der i ejendomsbranchen kommet et markant stĂžrre fokus pĂ„, hvordan digitalisering og tekniske lĂžsninger kan vĂŠre med til at lĂžfte en bolig – bĂ„de for beboere, byrum og ejere.

”Det er de smĂ„ detaljer, som vi allerede nu fĂžler os trygge ved, der bliver til det almindelige. ”Sluk-alt”-knappen lyder mĂ„ske ikke sĂ„ revolutionerende i sig selv, men nĂ„r de gennemtĂŠnkte lĂžsninger bliver de typiske lĂžsninger, vil det samlet gĂžre en stor forskel,” siger Mikkel AlsĂž.

Fra telefon til livsnerve

Der var engang, hvor en telefon kunne ringe og sende sms’er. Langsomt har den opslugt flere og flere funktioner, sĂ„ den nu ogsĂ„ er kontaktvejen til skolen, vores betalingskort, indgangen til det offentlige og bĂŠrende for nyhedsstrĂžmmen.

”Vores boliger kommer helt klart til at flytte ind pĂ„ vores telefoner i fremtiden med fx apps, der sender direkte besked til en vicevĂŠrt, nĂ„r radiatorerne ikke er helt rigtigt indstillet. Det bliver en ny mĂ„de at kommunikere pĂ„, og der er ogsĂ„ en hel masse andre gevinster. Hvis administrator fĂ„r en advarsel, nĂ„r der pludselig er et stort vandforbrug eller en forhĂžjet fugtmĂ„ling i kĂŠlderen, kan problemerne blive lĂžst meget hurtigere. Det vil gĂžre hverdagen mere smidig for dem, der bor i boligerne, og det vil klimamĂŠssigt ogsĂ„ vĂŠre en gevinst, hvis energihuller kan blive lukket hurtigt,” siger Mikkel AlsĂž.

Desuden vil det vĂŠre et plus for de mennesker, der bor i boligerne:

”For ejendomsbranchen er vores lejere det mest vérdifulde, og derfor er det vigtigt, at ny teknologi bidrager til at gþre det at bo til leje til en endnu bedre oplevelse. Nye digitale lþsninger kan vére med til at hjélpe udlejerne med at tilbyde det bedste ”produkt”. Det kan vére forbedrede vedligeholdelseslþsninger, hvor budgetter forudsiges eller med digitale services, der giver mere vérdi end kvadratmeterne i sig selv. Det gþr det til en oplevelse at bo til leje,” siger Mikkel Alsþ.

EjendomDanmark er erhvervsorganisationen for ejere, udlejere og administratorer af fast ejendom i Danmark. Organisationen reprÊsenterer ca. 85% af det professionelle ejendomsmarked med over 100.000 medarbejdere og en omsÊtning pÄ knap 100 mia. kroner. Medlemmerne er blandt andre pensionskasser, ejendomsselskaber, ejendomsadministratorer, grundejerforeninger, forsikringsselskaber og pengeinstitutter, fonde, advokater, ejendomsmÊglere samt entreprenÞrer, arkitekter og ingeniÞrer.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'SĂ„dan bliver din bolig smartere i fremtiden' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2024 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger