Dansk Ungdoms Fællesråd har uddelt 50.000 kr. til to foreninger i Frederikshavn Kommune

Foto: Anja Adjoh

Dansk Ungdoms Fællesråd har uddelt 50.000 kr. til to foreninger i Frederikshavn Kommune

29. juli 2020 - kl. 9:47 - af

DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd har uddelt 3,7 millioner kroner til lokalforeninger i hele Danmark. Heraf er 322.000 kr. gået til 24 forskellige foreninger i Nordjylland, hvoraf 50.000 er gået til foreninger i Frederikshavn Kommune. Pengene kommer fra den nye Sommerpulje, som er en del af Sommerpakken, der blev vedtaget af Socialdemokratiet, Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet i juni.

DUF har valgt at gøre ansøgningsprocessen så simpel og ubureaukratisk som muligt. Derfor spænder de uddelte beløb fra 400 til 100.000 kr. Med Sommerpuljen håber DUF dels at skabe en masse gode sommeroplevelser for børn og unge i Danmark, og dels at hjælpe lokalforeninger, der har været hårdt presset af Coronakrisen med at få en god start på den kommende foreningssæson.

To foreninger i Frederikshavn kommune har også fået gavn af puljen: Spejdergruppen Lars Kruse Skagen og Frelsens Hær Børne- og Ungdomsarbejde Frederikshavn (FHBU), der har modtaget henholdsvis 27.000 og 23.000 kr. Begge foreninger har været glade for bevillingerne. Anja Adjoh fra FHBU siger: ”Frelsens Hær i Frederikshavn har haft børneklubben Eventyrklubben i nogle år nu, og fordi aldersgruppen spredte sig fra 5-årige til 15-årige, har vi besluttet at dele gruppen. Derfor har vi oprettet ”Teenclubben” for de 13-15-årige.  

At vores to klubber, via Sommerpuljen, har fået mulighed for at opgradere vores lokaler med nyt inventar og aktivitetsmuligheder er en kæmpestor glæde og gør det til et endnu mere spændende sted at komme ugentligt.

Fordi vores arbejde primært er med udenlandske børn, betyder det rigtigt meget, at de møder voksne, der anerkender dem, men også vil bruge tid på at spille sammen med dem, tegne, kaste bold osv. Vi tror, at når mennesker indgår i en positiv relation med hinanden, så vokser alle parter af det. Selvværdet øges, talenter opdages, svagheder bliver pludselig ikke i fokus, fordi anerkendelsen ikke er i, hvad man gør, men hvem man er. Vi møder børnene ud af et værdisyn, der siger, at alle er noget værd. For flygtningebørn med en voldsom baggrund skaber vi et trygt sted, hvor de kan sænke paraderne og bare være sig selv.”

Spejderleder Ann Petersen fra Spejdergruppen Lars Kruse Skagen har også været glad for Sommerpuljen ovenpå forårets nedlukning: ”Støtte fra sommerpuljen har givet os mulighed for at holde ugentlige sommerspejdermøder for alle vores spejdere I sommerferien, og give dem nogle oplevelser som vi ellers ikke havde mulighed for. Vi har lavet store og små aktiviteter, og har bl.a. været på udflugt til Fårup Sommerland og Ørnereservatet, med en stor flok spejdere. 

Vi er glade for igen at være igang med spejderaktiviteter efter nedlukningen, og vi har med støtte fra sommerpuljen fået en fantastisk mulighed for at give børn og unge nogle sommeroplevelser.”

Borgmester Birgit Hansen glæder sig også over hjælpen til foreningslivet i Frederikshavn Kommune. ”Foreningslivet er limen, der binder vores lokalsamfund sammen. Jeg ved at coronaen har været hård, både for de foreninger, der gør vores kommune til et spændende sted at bo – men især for de mange børn og unge, der dagligt bruger foreningernes tilbud. Derfor glæder det mig at DUF’s Sommerpulje også kommer dem til gavn heroppe i vores kommune” udtaler hun.

Anden runde af Sommerpuljen er allerede nu åben for ansøgninger via DUF’s hjemmeside. Pengene kan søges af alle lokalforeninger under DUF’s medlemsorganisationer. Deadline er 6. august. For yderligere information, kontakt Maria Møller Kursch på mmk@duf.dk eller på tlf. 60201404.

 
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Dansk Ungdoms Fællesråd har uddelt 50.000 kr. til to foreninger i Frederikshavn Kommune' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger