Ferielejr til søs: Borgmester byder velkommen til Frederikshavn

Ferielejr til søs: Borgmester byder velkommen til Frederikshavn

31. juli 2020 - kl. 10:05 - af

Når skonnerten Fylla lægger til kaj i Frederikshavn Havn 4. august, bliver skibets besætning og deltagerne i Red Barnets Ferielejr til søs hilst velkommen af borgmester Birgit S. Hansen. 

Red Barnets Oplevelsesklub Frederikshavn og Sæby giver denne sommer 20 børn og forældre fra sårbare familier en unik oplevelse, som de ellers ikke ville få. De er nemlig påmønstret skonnerten Fylla for at deltage i en vaskeægte ferielejr til søs, der giver familierne et frirum, som er særligt tiltrængt efter mange ugers isolation pga. coronapandemien. I to døgn oplever familierne livet ombord på det gamle træskib fra 1922, hvor de er med til at varetage de daglige rutineopgaver som fx madlavning, rengøring og nattevagt. De deltager også i maritime aktiviteter som at sætte sejl, binde knob og navigation. Det er første gang Red Barnets lokale Oplevelsesklub sender familier fra Frederikshavn kommune på ferielejr i juli måned:

– Vi er glade for, at det er lykkedes at fundraise midler, der gør det muligt at give sårbare familier en fantastisk oplevelse sammen med andre ombord på Fylla. Vi er fire frivillige fra Frederikshavn og Sæby med på ferielejr til søs, og vi glæder os til at møde familierne og besætningen på Fylla, der danner de bedste rammer for oplevelser og sociale fællesskaber, udtaler Liselotte Bisgård, leder af Red Barnets Oplevelsesklub Frederikshavn og Sæby og lokal lejrleder på togtet.

Ferielejr til søs giver familierne en enestående mulighed for at se deres kommune fra søsiden. De påmønstrer i Frederikshavn søndag den 2. august, og de ved, at de skal overnatte ombord, men det en overraskelse, hvor sejladsen bringer dem hen.

Fylla følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer for forebyggelse af smitte med Covid-19. Antallet af overnattende gæster er derfor reduceret fra normalt 32 til 24. Red Barnet har doneret fem liter håndsprit til togtet fra Frederikshavn, og der afholdes fælles afspritningsmanøvre hver anden time.

Borgmester byder på kage
Efter to dages sejlads ankommer Fylla til Frederikshavn Havn tirsdag den 4. august omkring kl. 10, hvor borgmester Birgit S. Hansen byder velkommen med kagemand til alle ombord.

– Det er så vigtigt, at børn og deres forældre, der er særligt sårbare som følge af coronapandemien, får dette lille pusterum sammen på Fylla, hvor de får masser af frisk luft, sjove oplevelser og nye bekendtskaber. Det er kun to dage, men de vil huske dem resten af deres liv. Jeg glæder mig til at høre om deres oplevelser, når vi ses på tirsdag, siger borgmester Birgit S. Hansen.

Borgmesteren vil være ombord på Fylla fra kl. 10-11 tirsdag formiddag, hvor hun taler med familierne, besætningen og de frivillige fra Red Barnets Oplevelsesklub.

FAKTA
20 børn og voksne fra Frederikshavn og Sæby deltager i Ferielejr til søs fra søndag den 2. august til tirsdag den 4. august 2020. Familierne er særligt sårbare og indstillet til at deltage af deres sagsbehandler i Frederikshavn Kommune.

Red Barnets Oplevelsesklub Frederikshavn og Sæby har taget initiativ til Ferielejr til søs for sårbare familier i Frederikshavn kommune. Liselotte Bisgård er frivillig leder af klubben og lokal lejrleder. Klubben arrangerer 10 årlige ture. Det er første gang, klubben tilbyder en tur i juli.

Klubben søger frivillige voksne med lyst til friluftsliv og et stort omsorgsgen.

Finansiering: Red Barnets Oplevelsesklub Frederikshavn og Sæby har ansøgt og modtaget støtte fra Pulje til sommeraktiviteter for børn og unge i 2020 som følge af Covid-19 og Odd Fellow Loge 64 af Julius Meyer. De støtter hver især med halvdelen af beløbet.

Fylla gennemfører denne sommer i alt 18 Ferielejr til søs-togter i Danmark med Heidi Nystrand fra Red Barnet som togtleder

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ferielejr til søs: Borgmester byder velkommen til Frederikshavn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger