Lad os hjælpe hinanden med erhvervsvenligheden

Lad os hjælpe hinanden med erhvervsvenligheden

5. august 2020 - kl. 6:46 - af

Af formand for Dansk Byggeri Nordjylland Henrik Holm.

Dansk Byggeris årlige analyse af kommunernes erhvervsvenlighed var noget af en mavepuster for det lokale erhvervsliv i Nordjylland. Lige bortset fra Thisted og Morsø, så er vores nordjyske kommuner blandt de mindst erhvervsvenlige i hele landet. Det kan hverken vores virksomheder eller Nordjylland som helhed være tjent med.

Der er flere steder, hvor kommunerne kan sætte ind. Ventetiden på en byggetilladelse er i mange kommuner uforholdsmæssig lang. Og flere kommuner sender kun en mindre del af deres vej- og parkopgaver i udbud, så private har mulighed for at give tilbud på opgaven. Det var bare et par eksempler på områder, hvor kommunerne med fordel kan se på den service og de vilkår, som de tilbyder de lokale virksomheder.

Erhvervsvenlighed er omdrejningspunktet for de drøftelser, som Dansk Byggeri Nordjylland har med borgmestrene, hvor vi både snakker om analysens resultater, og hvilke muligheder den enkelte kommune har for at skrue op for erhvervsvenligheden. Vores mange lokale virksomheder sikrer både vækst, beskæftigelse og skattekroner til kommunekasserne, og derfor er det i alles interesse, at de har de bedste betingelser for at drive en lønsom forretning. Jeg ser derfor frem til en god og konstruktiv dialog med de nordjyske kommuner.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lad os hjælpe hinanden med erhvervsvenligheden' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger