Per Larsen (K): Drop tvungen kameraovervågning af fiskerne

Fotograf: Steen Brogaard.

Per Larsen (K): Drop tvungen kameraovervågning af fiskerne

21. august 2020 - kl. 9:40 - af

Folketingsmedlem Per Larsen, der er fiskeriordfører for Det Konservative Folkeparti, besøgte i denne uge Læsø. Formålet med turen var at tale med Læsø-fiskerne om kameraovervågning af fiskeriet i Kattegat.

Det er fiskernes bifangst af torsk, der er årsag til, at fiskeriminister Mogens Jensen (S) vil indføre kameraovervågning af fiskerne i Kattegat. Det skyldes, at torskebestanden er truet i Kattegat. Det er et tiltag, der har gjort fiskerne vrede, hvilket den konservative fiskeriordfører Per Larsen har stor forståelse for.

Per Larsen tog derfor med ombord på Læsø-kutteren FN 81 for at fiske jomfruhummere. Han fulgte skipper Brian Valentin en hel nat, og kunne med selvsyn konstatere, at kameraovervågning vil være en voldsom krænkelse af fiskernes frihed.

”Jeg så ved selvsyn, hvordan man sorterer fiskene, og jeg må sige, at ministerens påstand om, at man ikke vil filme fiskerne, det kan simpelthen ikke lade sig gøre”, siger Per Larsen. ”Derfor kan jeg godt forstå, at fiskerne er modstandere af kameraovervågning, som jo kommer oveni al den anden kontrol, der foregår”, siger Per Larsen, fiskeriordfører for Det Konservative Folkeparti.

Efter turen på havet mødtes Per Larsen med en gruppe lokale fiskere. Her blev han præsenteret for et konkret forslag, som han nu vil arbejde videre med.

”Fiskerne kommer med et virkelig godt forslag, som jeg fuldt ud kan tilslutte mig. Det går på, at vi freder torsken i hele Kattegat. Det vil betyde, at man helt stopper fiskeriet af torsken, og så kan den få fred til at udvikle sig til en bæredygtig bestand”, siger Per Larsen. ”Det synes jeg er genialt, for hvis vi dropper den tvungne kameraovervågning, og samtidig dropper fiskeriet af torsk i Kattegat, så den årlige kvote på 60 ton torsk slet ikke bliver fisket, så har vi både gjort noget godt for fiskeriet og noget godt for torskebestanden. Det vil jeg forsøge at få igennem på Christiansborg”, siger Per Larsen, konservativ fiskeriordfører.

En kommentar til “Per Larsen (K): Drop tvungen kameraovervågning af fiskerne” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Per Larsen (K): Drop tvungen kameraovervågning af fiskerne”

  • Joan Lykke Petersen

    Lyt dog til fiskerne,de vil kun det bedste.Min far var fisker da jeg blev født. Blev fiskerkone og mor er nu 66år og det har altid gået op og ned,kan de ikke fange det ene prøver de noget andet.De skal da smide det ud der kan overleve og skyd så nogle sæler og glem så ikke skarven Håber min søn ikke taber pusten,han har altid været glad for fiskeriet,håber ikke han vil sælge sin kutter.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Per Larsen (K): Drop tvungen kameraovervågning af fiskerne' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger