Pårørendegrupper til ikke-demensramte beboere på plejecentre

Illustrationsfoto.

Pårørendegrupper til ikke-demensramte beboere på plejecentre

29. august 2020 - kl. 8:00 - af

Ældrerådet har oplevet flere henvendelser fra pårørende, der er i en presset situation, fordi deres ægtefælle er blevet ramt af Parkinson eller anden svær sygdom som f.eks. hjerneskade efter blodprop i hjernen.

Det er pårørende til borgere, der kun modtager hjemmepleje, og ellers står alene med alle problemer ved sygdommen. Her vil et tilbud om en pårørendegruppe for den raske ægtefælle kunne gøre en stor forskel. Ofte er den sygdomsramte borger henvist til træning eller andet. Det er de pårørende, der bliver glemt.

Derfor har Ældrerådet på rådets seneste møde drøftet behovet for en sådan pårørendegruppe.

Endvidere har Trine Vahlberg, leder af Sundhedscentre og demenskoordinatorerne i kommunens afdeling for Sundhed og Pleje samt psykolog i Team Demens, Karina Mortensen, rettet kontakt til Ældrerådet herom. På mødet gav Trine Vahlberg et oplæg.

Ældrerådet konkluderede, at det vil være fordelagtigt med et tilbud for pårørende fra både hjemmepleje og plejecentrene, så man kan bruge hinandens erfaringer.

Kommunen vil gerne støtte op om muligheden for at oprette sådanne grupper. Man vil gerne høre om de konkrete tilfælde og vil forsøge at systematisere behovet, så der kan laves mål og rammer over et forløb. Det sociale betyder ofte meget, men der er også brug for viden.

Ældrerådet får sidenhen en tilbagemelding om forløbet.

 

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Pårørendegrupper til ikke-demensramte beboere på plejecentre' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2024 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger