Jens Maajen er ny bedemand i Strandby

Jens Maajen er ny bedemand i Strandby

2. oktober 2020 - kl. 6:39 - af

Efter en lang karriere som plejehjemsleder og senest visitationssygeplejerske i Frederikshavn Kommune har 58-årige Jens Maajen taget springet til at blive selvstændig som bedemand.

Det kan virke som et stort jobspring at gå fra sygeplejerske til bedemand. Men bevidst eller ubevidst har Jens Maajen taget tilløb til det gennem mange år og har de bedste forudsætninger for jobbet.

Som plejehjemsleder og kirkesanger er Jens Maajen fortrolig med døden, de kirkelige ritualer og de fleste af bedemandens opgaver. Og som visitationssygeplejerske er han trænet i at tale med mennesker i krise.

”Jeg er blevet spurgt, hvorfor jeg nu vil til at arbejde med de døde. Men det er jo de levende, som er tilbage, jeg skal have med at gøre. Det er deres ønsker og behov, jeg skal prøve at opfylde. Det vil ofte være mennesker i krise, og den slags samtaler er jeg trænet i fra mit tidligere job. Jeg er god til at få ro på en samtale, så de pårørende sænker skuldrene og bliver mere trygge midt i sorgen og den uvante situation, de står i,” forklarer Jens Maajen.

Samtale og vejledning bliver omdrejningspunktet for den måde, Jens Maajen vil være bedemand på. Det kan være i forbindelse med et dødsfald, hvor Jens Maajen bl.a. kan trække på sin store viden om, hvilke tilbud og muligheder, der er for de efterladte. Eller det kan være ved udfyldelse af ”Min sidste vilje”, hvor han vil vejlede om muligheder og regler, bl.a. for askestrøning, som Jens Maajen også kan tilbyde.

På det lavpraktiske plan med at starte egen virksomhed har springet måske været større, end i selve bedemandsjobbet. Der er mange ting at sætte sig ind i med en ny virksomhed. Her har Jens Maajen trukket på Erhvervshus Nords iværksættervejledning.

”Jeg har fundet velegnede lokaler på havnen i Strandby, og jeg har investeret i en rustvogn. Desuden har jeg brugt tid på at besøge de krematorier, kirkegårde, blomsterhandlere m.fl., som jeg kommer til at arbejde sammen med – og på at vælge en leverandør af kister og urner. Her er valget faldet på Fuglebjerg Kistefabrik, der er kendt for bæredygtige produkter af høj kvalitet,” siger Jens Maajen.

Strandbys ny bedemand bliver alene i forretningen, men med gode hjælpere, bl.a. en pensioneret bedemand, der bidrager med råd og vejledning, samt hustruen og en datter, der begge er sygeplejersker.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Jens Maajen er ny bedemand i Strandby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger