Skal din virksomhed have udført energisyn?

Skal din virksomhed have udført energisyn?

4. oktober 2020 - kl. 8:01 - af

NOENCO i Skagen er en af de få nordjyske rådgivere, der er godkendt til at udføre energisyn i store virksomheder.

Et EU-direktiv gør det obligatorisk for store virksomheder at gennemføre energisyn hvert fjerde år. Mange danske virksomheder står over for at skulle gennemføre et energisyn inden for de nærmeste måneder.

Kravet om energisyn gælder store virksomheder. En virksomhed kategoriseres som stor, hvis den globalt har mindst 250 ansatte omregnet til fuldtidsstillinger eller en årlig omsætning på over 50 mio. euro og en årlig balance på over 43 mio. euro i seneste årsregnskab.

Hvis en virksomhed har et samlet energiforbrug på mindre end 1.000.000 kWh pr. år, kan den nøjes med et forenklet energisyn.

Energisynet skal udføres af en godkendt energisynskonsulent. På landsplan har ca. 40 virksomheder licens til at udføre energisyn – i de nordligste kommuner gælder det NOENCO i Skagen. Her udføres energisynene af energispecialist Erik Mortensen. Han opfordrer de store virksomheder til at fokusere mere på de gevinster, der kan hentes ved et energisyn, end på bare at opfylde et lovkrav.

”Et energisyn giver både en status på virksomhedens aktuelle energiforbrug og en række anbefalinger til energitiltag, der kan føre til store besparelser på energibudgettet og et lavere CO2-aftryk. Der er således både en kontant gevinst og en styrkelse af virksomhedens grønne image, hvilket bliver stadig vigtigere i dagens samfund,” siger Erik Mortensen.

NOENCO (Nordic Energy Consulting) er en dansk-norsk konsulentvirksomhed, der arbejder med energioptimering inden for søfart og industri.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skal din virksomhed have udført energisyn?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger