Realdania støtter ombygningen af Frydestrandskolen med knap 1 mio. kr.

Realdania støtter ombygningen af Frydestrandskolen med knap 1 mio. kr.

6. oktober 2020 - kl. 8:10 - af

Frederikshavn Kommune er én af 11 danske kommuner, der har ansøgt om og får del i Realdanias pulje til at styrke klimamæssige og bæredygtige tiltag.

Der er gang i den store ombygning af Frydenstrandskolen på Abildvej i Frederikshavn. Store dele af bygningen er ved at blive renoveret, energioptimeret og samtidig ændres indretningen, så der i sidste ende bliver plads til en ny daginstitution.

Nu får Frederikshavn Kommune en ekstra hjælpende hånd på knap 1. mio. kr. til bæredygtige forbedringer i projektet. Pengene skal bl.a. bruges til ekstra isolering og ekstra kuldebrossikring ved vinduerne, så børn og personale vil opleve mindre træk. Samtidig skal en rådgiver hjælpe Ejendomscenteret med at se nærmere på, om der er eksisterende byggematerialer, der kan genanvendes i ombygningen.

Vi arbejder med energi- og klimaforbedringer i kommunens bygninger hver dag, og har hele tiden fokus på, hvordan vi kan blive bedre. Derfor er vi rigtig glade for, at vi får del i Realdanias pulje, så vi både kan blive klogere og samtidig tilføre Abildvej-projektet endnu flere bæredygtige løsninger, siger Bo Niebuhr, afdelingsleder i Ejendomscenteret, Frederikshavn Kommune.

I alt får Frederikshavn Kommune 950.000 kr., hvor de 200.000 kr. er til rådgivning og de 750.000 kr. er til konkrete bæredygtige projektforbedringer.

Vi får mulighed for at samarbejde med dygtige rådgivere, der skal hjælpe os med at vurdere og beregne, hvilke materialer, vi bør vælge. Det kunne for eksempel være en beregning af, om det er en god idé at genbruge fliserne udenfor, i stedet for at købe nye. Sammen med rådgiverne bliver vi helt skarpe på, hvilke løsninger, vi skal prioritere, så vi får mest mulig bæredygtighed ind i projektet, fortæller Bo Niebuhr.

Borgmester, Birgit S. Hansen glæder sig også over, at Frederikshavn Kommune får del i Realdanias pulje, der bl.a. har til formål at give kommunerne lidt ekstra luft i anlægsbudgetterne, så de bæredygtige valg i endnu højere grad kan realiseres.

Vi har som kommune høje ambitioner på det grønne område og ved, at vi kan hente store klimagevinster ved at bruge ressourcer med omtanke og fokusere på genanvendelighed. Nu får vi mulighed for at dykke endnu mere ned i det arbejde med hjælp fra Realdania, og gennemføre konkrete grønne investeringer, der samtidig bidrager med værdifuld læring, vi kan tage med ind i nye byggeprojekter, siger Birgit S. Hansen, Borgmester i Frederikshavn Kommune.

Realdania lancerede puljen i foråret i forbindelse med COVID-19 krisen og har i alt afsat 45 mio. kr. til indsatsen ’Sammen om bæredygtigt byggeri’. Første ansøgningsrunde er netop afsluttet og den 20. oktober 2020 åbner Realdania op for anden runde.

Fakta om daginstitutionsprojektet på Frydenstrandskolen, Abildvej:
Daginstitutionsprojektet i Frederikshavn omfatter etablering af specialbørnehave for 25 børn, samt alment dagtilbud for 90 børnehavebørn og 25 vuggestuebørn. Projektet har til formål at skabe kloge m2 ved at udnytte kommunens bygningsareal optimalt, som det er tilfældet, når ca. 1000 m2 skoleareal inddrages og ombygges til fremtidig daginstitution. Samlet budget på ca. 16,5 mio. kr.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Realdania støtter ombygningen af Frydestrandskolen med knap 1 mio. kr.' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger