HTX-elever bruger Crestwing i undervisningen

HTX-elever bruger Crestwing i undervisningen

10. oktober 2020 - kl. 6:01 - af

Samarbejdsaftale med htx Frederikshavn og Crestwing udmønter sig i projektopgaver.

For snart et par müneder siden indgik Crestwing og htx Frederikshavn i et samarbejde, som isÌr skulle handle om at støtte htx-eleverne i deres naturvidenskabelige uddannelse. Og nu er der kommet realiteter bag ordene i form af projektopgaver med bølgeenergianlÌgget fra Crestwing som case. Lektor Leif Gammelgürd har sammen med sine kolleger brugt materialer fra Crestwing. Ud fra videoer og 3D-tegningerne af bølgeenergianlÌgget har eleverne set pü hvordan anlÌgget udnytter bølgeenergien og hvordan den bliver omsat til elektricitet. Det har adjunkt Leif Gammelgürd omsat til et projektforløb i matematik og fysik. Forløbet er afsluttet med en projektopgave, som eleverne har lavet som gruppearbejde.

Gennem projektet har eleverne sÌrligt arbejdet med hvordan bølgeenergianlÌgget er forankret til havbunden. Her er det blevet tydeligt for eleverne hvilke udfordringer der kan vÌre ved at sikre en stabil forankring, samtidig med at anlÌgget ikke mü løsrive sig ved højvande. Under projektarbejdet har eleverne i 2.g anvendt deres viden om vektorer og krÌfter fra matematik- og fysikundervisningen. Südan fortÌller Leif Gammelgaard og han uddyber:

– Med bølgeenergianlĂŚgget fra Crestwing som case kan vi gøre projektet meget mere levende og eleverne kan se teorien komme til live. I projektet har eleverne desuden arbejdet med emnet ved at afgrĂŚnse og undersøge en problemstilling – lidt som man kender det fra Aalborg Universitet.

Mere samarbejde i fremtiden
Samarbejdet med Crestwing har ogsĂĽ givet inspiration til enkelte igangvĂŚrende studieomrĂĽdeprojekter for nogle af 3.g eleverne. PĂĽ sigt er det intentionen, at samarbejdet med Crestwing skal udbygges og meget gerne omfatte regulĂŚr udvikling. Leif GammelgĂĽrd har allerede nogle tanker om, hvilken udvikling htx kunne bidrage med.

– BølgeenergianlĂŚg er jo meget forskellige og slet ikke sĂĽ langt i udviklingsprocessen som vindmøller. Crestwings anlĂŚg er noget helt unikt og der er masser af omrĂĽder at udvikle pĂĽ. Jeg tror vores htx-elever pĂĽ sigt kan bidrage med nogle enkelte konstruktioner og idĂŠer som Crestwing kunne have gavn af. Men det mĂĽ fremtiden vise, slutter Leif GammelgĂĽrd.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'HTX-elever bruger Crestwing i undervisningen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger