Gode råd til en sikker og (u)hyggelig halloween

Gode råd til en sikker og (u)hyggelig halloween

16. oktober 2020 - kl. 8:25 - af

Efteråret har meldt sin ankomst og med efteråret kommer også den (u)hyggelige tradition halloween. En tradition med mange sjove aktiviteter man kan lave sammen med børnene. Dog må man ikke glemme at have styr på sikkerheden, når græskarret skal skæres og kostumet skal på. Børneulykkesfonden er klar med gode råd til, hvordan halloween kan fejres på en sikker måde.

Det sikre halloween-kostume
Når man siger halloween, er der noget helt bestemt, som ikke kan undværes – nemlig kostumet. Og selvom det flotte og uhyggelige kostume selvfølgelig hører til fejringen af halloween, er det stadig vigtigt at være opmærksom på de farer, der kan lure i kostumet. For udover, at børnenes kostumer skal være flotte, er det også vigtigt at vælge et sikkert kostume. Hvis kostumet har lange snore, kan det i værste tilfælde betyde kvælning, hvis snorene sidder fast i grene eller en dør. Herudover kan det også være en god idé at tjekke, om der sidder smådele på kostumet. Hvis smådelene ikke sidder godt fast, kan man selv sørge for at sætte dem bedre fast, så delene ikke havner i barnets mund, lyder rådene fra Børneulykkesfonden.

”Udover at sikre lange snore og smådele på kostumerne, er det også vigtigt at gå efter et kostume, der passer til barnets alder. Følg derfor altid anbefalinger om alder og advarsler, og tag det alvorligt. Særligt i forhold til børn under 3 år – øjemål og sund fornuft er desværre ikke altid nok,” siger Henriette Madsen, der er generalsekretær i Børneulykkesfonden.

Skær et flot og sikkert græskar
En anden tradition, der også er obligatorisk til halloween, er de flotte og dekorative græskar med levende lys i. At dekorere sit eget græskar kan være en hyggelig aktivitet at lave sammen med børnene. Dog er det vigtigt, at udskæringen af græskarret som udgangspunkt er en opgave for forældrene – og ikke børnene. I stedet for at skære ud, kan børnene i stedet tegne et ansigt på græskarret og hjælpe med at tage fyldet ud med en ske eller hænderne. Hvis børnene gerne vil være med til at skære i græskarret, kan man eksempelvis købe en børnekniv.

Halloween – hver for sig
For de fleste familiers vedkommende er den traditionelle halloween-rasletur aflyst på grund af corona-situationen. Men det behøver ikke sætte en stopper for fejringen af halloween, mener Henriette Madsen:

”Selvom vi i år skal holde halloween indenfor corona-retningslinjerne, behøver det ikke blive en kedelig halloween. I stedet for rasleturen kan man f.eks. i stedet pynte haven flot op og lave en lille skattejagt med godter og uhyggelige dekorationer. Og hvis man ikke har en have at lave skattejagt i, afholder vi i Børneulykkesfonden virtuelt Halloween Run. Her kan familier sammen, men hver for sig, få sig en frisk løbetur d. 31. oktober. Husk dog altid, at hvis man begiver sig udenfor i den mørke oktober aften, er det en god idé at have reflekser på tøjet.” 

Virtuel Halloween Run arrangeres i samarbejde med Junglerun til fordel for Legeheltene, der skaber aktiv leg og bevægelse på de danske hospitaler.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Gode råd til en sikker og (u)hyggelig halloween' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger