Nu skal der altid bestilles tid forud for coronatest

Nu skal der altid bestilles tid forud for coronatest

19. oktober 2020 - kl. 16:01 - af

Region Nordjylland arbejder hele tiden på at gøre det bedre og nemmere at blive testet for corona. Nu bliver det et krav, at der bestilles tid, inden det er muligt at få foretaget en test for corona.

Bedre kø og styring
Fra i dag skal nordjyderne bestille tid på coronaprøver.dk forud for test for corona.

Tidligere har det kun været nødvendigt, når man skulle testes i Hjørring, Nørresundby og Thisted. Nu gør det sig også gældende i Hobro, Brønderslev, Frederikshavn, Brovst, Hirtshals, Læsø, Frøslev, Skørping og Aars, hvor der er varierende åbningstider. Alle åbningstider kan ses på www.rn.dk/coronatest

– Vi arbejder konstant på at gøre det nemmere og bedre for nordjyderne at blive testet for corona. Med tidsbestilling bliver det muligt at styre køen på de faste teststeder, og det bliver forhåbentligt hurtigere for borgerne at lade sig teste rundt omkring i regionen, siger Tina Beith, der er driftsansvarlig for Testcenter Danmarks aktiviteter i Region Nordjylland.

Tina Beith understreger, at man også med tidsbestillingerne bedre kan sikre det rette mandskab og ressourcer.

– Det gør det mere smidigt for os at planlægge, når vi har en pejling på antallet af borgere, der vil lade sig teste. Og den mere smidige planlægning skulle også gerne resultere i et mere effektivt setup, der igen kommer borgerne til gode, siger Tina Beith.

Der bliver kun en enkelt undtagelse til ovenstående regel – og det er når regionen akut rykker ud med mobile testenheder, hvis der pludseligt opstår et stort smittetryk meget lokalt. Det var for eksempel tilfældet i forrige uge i Gjøl, hvor der blev oprettet et mobilt teststed med kort varsel. Fremover vil det tydeligt fremgå, hvis ikke der kræves tidsbestilling. Som altovervejende hovedregel skal der nemlig bestilles tid fra i dag.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nu skal der altid bestilles tid forud for coronatest' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger