Boligministeren besøger Sæby og Frederikshavn

Foto: Claus Bech.

Boligministeren besøger Sæby og Frederikshavn

20. oktober 2020 - kl. 18:31 - af

Boligminister Kaare Dybvad Bek (A) kommer til Sæby og Frederikshavn fredag den 23. oktober, hvor han besøger Frederikshavn Boligforening.

Kaare Dybvad Bek flankeres af folketingsmedlem Bjarne Laustsen (A), borgmester Birgit S. Hansen (A) samt boligforeningens formand Fie Mølholt.

Boligministeren og de øvrige indbudte gæster vil til start tage første spadestik til opførelsen af 21 nye almene familieboliger i Sæby. De 8 familieboliger opføres på Grønnevænget 2 i Sæby og de øvrige 13 bygges på Solsbækvej 2. De udgør tilsammen en ny afdeling med 21 etplans boliger tæt på Sæby centrum.

Anskaffelsessummen udgør 40 mio. kr. Huslejen bliver 880 kr. pr. m2 boligareal, hvilket er omkring 4 % lavere end tilsvarende byggeri. Den månedlige husleje for en bolig på 92 m2 vil være 6.800 kr. og 7.500 kr. for en bolig på 110 m2. De største boliger vil få 4 rum og større udeareal. Målgruppen er børnefamilier. Der bliver tale om et lavt energiforbrug via digital styring – måske små solcelleanlæg og genvinding af varme ved ventilation. Entreprenør på projektet er Enemærke & Petersen.

Boligforeningens direktør Kim Madsen oplyser, at boligerne er klar til indflytning i efteråret 2021. De 13 boliger på Solsbækvej bliver mindre boliger på 82 m2 og 89 m2. De ventes at blive meget attraktive for seniorer, men også for andre par eller enlige – måske med 1 barn. Frederikshavn Boligforening mener, byggeriet vil kunne udvikle sig til en slags seniorbofællesskab.

Ørnevejen i Frederikshavn

Bagefter tager Kaare Dybvad Bek og følge til Frederikshavn, hvor der er indvielse og besigtigelse af en bolig i boligforeningens nye afdeling 48 på Ørnevej. Det er en afdeling med 40 almene familieboliger i en ombygget, bevaringsværdig kommunal skole og 20 moderne almene familieboliger i et 5 etagers punkthus.

I forbindelse med indvielsen af ombygningen af byens meget markante og historiske bygning, Ørnevejen Skole til familieboliger og et moderne højt punkthus som en del af projektet skal boligministeren, borgmesteren, folketingsmedlemmet og boligforeningens formand afsløre indholdet af Ørnevejens skoles grundsten fra 1915. Den forbliver uåbnet indtil indvielsen. Grundstenen er et rør af bly forseglet med bly, og ingen kender indholdet, før det åbnes den 23. oktober. Samtidig nedlægges en ny grundsten indeholdende noget, der siger noget om vores tid.

Frederikshavn Boligforening har købt den tomme Ørnevejen Skole af Frederikshavn Kommune med henblik på omdannelse til almene familieboliger. Byggeriet blev påbegyndt i 2018 og står klar i 2020 og 2021.

Byggeriets anskaffelsessum var 130 mio. kr., og boligarealet er på 6.426 m2. Huslejen vil udgøre 886 kr. pr. m2 årligt.

Spændende boliger i historisk byggeri

Der er ifølge Kim Madsen tale om spændende boliger i en historisk bygning. Det er boliger med meget forskellige og utraditionelle indretninger og særpræg.

”Det har været en stor opgave, fordi der er tale om en bevaringsværdig bygning, hvor bygningens udtryk fra opførelsen i 1915 skal bevares. Der må ikke ske ændringer i facader, og døre og vinduer skal ligne de oprindelige. Derfor er mulighederne for isolering begrænsede, og opretholdelse af energikravene har også været vanskelige,” lyser det fra boligforeningens direktør.

Altaner er en nødvendighed for attraktiviteten. Beboerne får en bolig, hvor det er muligt at gå ud og trække frisk luft uden at skulle ned fra tredje sal. Bygningen er forberedt til montering af solceller med batteri til lagring af solenergi. Der vil være digital styring af energiforbruget med særlig brugervenlig forbrugsmåler, som boligforeningen har udviklet sammen med lokale firmaer.

Sammen med skolen bygges 20 boliger i 5 etagers punkthus. Det er moderne, lyse og energivenlige boliger med et godt indeklima og store altaner. De opføres i respektfuld afstand fra skolen med et udtryk, der trods den tidstypiske byggestil harmonerer med skolen. Entreprenører er Færch & Co.

 

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Boligministeren besøger Sæby og Frederikshavn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger