FilmMaskinen starter nyt hold i 2021

FilmMaskinen starter nyt hold i 2021

22. oktober 2020 - kl. 14:04 - af

Kender du en ung nordjyde, der brænder for at arbejde med film – så er det nu, de skal søge ind på FilmMaskinen.

FilmMaskinen, som er en regional filmskole for unge i alderen 17-25 år søger nu elever til hold 9, som starter op i januar 2021.

På FilmMaskinen får eleverne 14 weekend-workshops i filmproduktion og historieudvikling med undervisning af professionelle filmfolk.

FilmMaskinen har bopæl i Frederikshavn og er en skole for unge, der for eksempel interesserer sig for kameraarbejde, instruktion, manuskriptskrivning, produktionsledelse, klipning, scenografi eller lyd. På FilmMaskinens forløb får de unge undervisning i alle dele af filmproduktionen og de ender ud med at have produceret deres egen kortfilm.
I år har 18 unge gået på FilmMaskinen og der er blevet produceret 4 kortfilm, som er færdige til november. Eleverne startede i januar og brugte hele foråret på at skrive deres film og planlægge produktionen. I sommerferien gik de på set og fik filmet alle de scener, der skulle bruges. Efteråret er blevet brugt på postproduktion, hvor der er blevet arbejdet med lyd, klipning og redigering.

Når kortfilmene er færdigproducerede, bliver eleverne opfordret til at sende deres film ud til alverdens filmfestivaler, hvor tidligere produktioner fra FilmMaskinen har høstet mange priser. Desuden får eleverne hjælp og vejledning til hvordan, de kan komme til at arbejde videre med film i den danske eller internationale filmbranche.
Inden man bliver optaget på FilmMaskinen, skal alle nye elever til en afklarende samtale hos Mads, som er ansvarlig for FilmMaskinen. Til samtalen taler Mads med eleven om hvilken rolle han/hun ønsker at have på uddannelsen, samt om elevens forventninger og motivation for at deltage.

Man behøver ikke at have lavet film før, man starter på FilmMaskinen, men man skal have en interesse og film og en lyst til at lære.

Det koster 2000 kroner at gå på FilmMaskinen i et år.

Man kan læse meget mere på hjemmesiden: www.filmmaskinen.dk

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'FilmMaskinen starter nyt hold i 2021' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger