Alle plejecentre får midlertidigt besøgsforbud

Alle plejecentre får midlertidigt besøgsforbud

23. oktober 2020 - kl. 14:36 - af

Frederikshavn Kommune indfører nu midlertidigt besøgsforbud på plejecentre i kommunen. Det sker på baggrund af et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

De hidtidige besøgsrestriktioner i Frederikshavn Kommune ændres nu til et midlertidigt besøgsforbud. Det betyder, at beboere på kommunens plejecentre ikke længere må modtage besøg på udearealer. Frederikshavn Kommune er blevet pålagt at indføre forbuddet af Styrelsen for Patientsikkerhed, fordi smittetrykket i kommunen er højt og der samtidig er smitte blandt mink.

– Jeg håber, at alle pårørende vil være med til at støtte op om dette forbud, så vi kan passe bedst muligt på vores mest sårbare beboere på plejecentrene. På grund af vores smittetryk og situationen med minksmitte i vores kommune, er vi nødt til at indføre det her. Jeg håber, at vi hurtigt kan vende tilbage til nogle mere lempelige forhold, siger borgmester Birgit S. Hansen fra Frederikshavn Kommune.

Det midlertidige besøgsforbud omfatter kommunale og private plejecentre i hele kommunen. Det er stadig muligt for den nærmeste pårørende at komme på besøg, ligesom det stadig kan tillades i kritiske situationer. Hvis du som pårørende er i tvivl, skal du henvende dig ved det enkelte plejecenter for svar.

– I de tilfælde, hvor det stadig er muligt at få besøg, skal vi alle gøre vores bedste for at undgå smitte, så de skal gennemføres på en forsvarlig måde. Vores ledere på plejecentrene sørger for, at det kommer til at ske, siger Birgit S. Hansen.

Beboere på plejecentrene og deres pårørende vil modtage konkret information via det enkelte plejecenter.

Frederikshavn Kommune er ikke den eneste kommune, der bliver ramt af påbuddet. Styrelsen for Patientsikkerhed vil løbende vurdere situationen i de enkelte kommuner. Frederikshavn Kommune er omfattet af påbuddet, da der aktuelt er 45,3 smittede pr. 100.000 og smitte blandt mink.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Alle plejecentre får midlertidigt besøgsforbud' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger