Røde Kors-Julevenner åbner for tilmelding

Røde Kors-Julevenner åbner for tilmelding

23. oktober 2020 - kl. 8:02 - af

Sidste år holdt over 1.300 danskere jul sammen i Røde Kors-projektet julevenner. I Julevenner åbner juleværter deres hjem for gæster, der mangler et sted at holde jul. Nu er der åbent for tilmelding til Julevenner 2020.

Julen er for mange en højtid præget af glæde og samvær med familie og venner. Men for nogle mennesker er julen og december måned en tilbagevendende begivenhed fyldt med bekymringer. Det er hårdt og ensomt at sidde ufrivilligt alene juleaften, og det samme spørgsmål stilles hvert år: Hvor skal jeg holde jul?

Røde Kors etablerede i 2012 www.julevenner.dk. I Julevenner åbner juleværter deres hjem for medmennesker, der ufrivilligt sidder alene juleaften. Aktiviteten er med til at skabe fællesskaber og knytte nye og gode minder til julen generelt. I 2019 stødte Boblberg, som er en online fællesskabsplatform, til.

Der er netop åbnet for tilmelding til julevenner 2020. Tilmelding sker på www.julevenner.dk

I Julevenner kan værter og gæster selv finde hinanden, men det er også muligt at få Røde Kors til at finde en juleven. Sidste år var der over 1.300 dansker, der holdt jul sammen via julevenner.

”Julevenners mål er, at ingen skal holde jul ufrivilligt alene. En juleaften i selskab med andre kan ikke redde et menneske fra ensomhed, men det kan være det første skridt i en rigtig retning. En jul i julevenner kan være starten på at indgå i andre fællesskaber og dermed være med til at mindske følelsen af ensomhed,” siger Birna Esgerd Rohde, der er projektleder for Julevenner.

Cirka 350.000 danskere føler sig ensomme. 

Mie Line og familien åbner deres hjem

26-årige Mie Line Christensen er tidligere julevært, og i år er hun og familien klar igen:

Idéen opstod, da Mie Line erfarede, at en af hendes veninder manglede et sted at holde jul det år. Mie Line inviterede selvfølgelig sin veninde, men veninden ville ikke trænge sig på.

Tanker om, at ikke alle havde et sted at fejre jul, begyndte at fylde hos Mie Line. Hun begyndte derfor at lede på nettet for at undersøge, hvordan hun kunne bidrage til at færre skulle side ufrivilligt alene hjemme til jul. Under sin søgning stødte hun på Røde Kors-aktiviteten julevenner.

”Det var lige præcis det, jeg ledte efter. Med Julevenner fik min familie og jeg mulighed for både at holde jul sammen, men også hjælpe en person, der ikke havde et sted at holde jul. Det var helt perfekt,” siger Mie Line.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Røde Kors-Julevenner åbner for tilmelding' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger