Frederikshavn Kommune er trafikal guldkommune

Arkivfoto.

Frederikshavn Kommune er trafikal guldkommune

29. oktober 2020 - kl. 10:34 - af

Teknisk Udvalg blev på dets møde den 10. august orienteret om, at Frederikshavn Kommune er blandt de 22 bedste kommuner inden for trafiksikkerhed. Det berettiger kommune til at betragte sig som trafikal guldkommune.

I den forbindelse skal Center for Park og Vej komme med forslag/tiltag, der kan bringe Frederikshavn Kommune blandt de bedste kommuner i landet.

Testen giver point inden for trafikpolitikker på skolerne, samarbejde mellem skoler og det tekniske område, om skolerne deltager i gåprøver, cyklistprøver, og om der er besøg af trafikinformatører.

I 2019 udarbejdede Rådet for Sikker Trafik en opsummering omkring Frederikshavn Kommunes resultat. Det år var det kun Frederikshavn Kommune, der var guldkommune i Nordjylland.

Anbefalingen fra Rådet fra Sikker Trafik var, at Frederikshavn Kommune skulle fastholde det gode arbejde og med fordel kunne fokusere på at sætte trafikundervisning på som et årligt punkt på skoleledermøder.

For hvert enkelt spørgsmål i testen bliver kommunen sammenlignet med de øvrige kommuner. De steder, hvor kommunen kan sætte ind for at få flere point, er:

  • udarbejdelse af trafikpolitik på skolerne – der mangler for distrikt nord og øst
  • understøtte skolernes arbejde med trafikpolitikkerne
  • dialog med skolelederne om trafikundervisning
  • at flere skoler deltager i gåprøven, cyklistprøven og besøg af trafikinformatør

Kommunens fagcenter kan udarbejde og understøtte politikker for og i samarbejde med skolerne samt undervisningsmateriel, da det giver stor værdi at have trafiksikkerhed på skoleskemaet. Deltagelse i de forskellige trafiksikkerhedsting på skolerne er i sidste ende et valg, som skoleledelsen træffer.

Teknisk Udvalg har sagen til politisk behandling på udvalgets næste møde den 2. november. Fagcentret foreslår, at ovennævnte aktiviteter gennemføres i samarbejde med skolerne i 2021. Det vurderes, at omkostningerne vil udgøre maximalt 300.000 kr. Pengene tænkes finansieret af dispositionspuljen.

 

Tekst: Per Rye

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frederikshavn Kommune er trafikal guldkommune' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger