Højeste sommerhussalg siden 1992

Foto: Palle Skov.

Højeste sommerhussalg siden 1992

31. oktober 2020 - kl. 6:54 - af

I ürets andet kvartal blev der solgt 5.814 sommerhuse. Det er det højeste antal sü lÌnge man har registreret antallet af handler og den største ürsstigning siden 2005.

Corona har sat skub i lysten til at købe sommerhus. Det er ikke noget nyt – det har flere statistikker allerede vist, og det har ejendomsmæglerne i sommerhusområderne også berettet om.

Men nu har Danmarks Statistik set nĂŚrmere pĂĽ data.

I 2. kvartal 2020, hvor store dele af landet var hjemsendt som følge af COVID-19, blev der i faktiske tal solgt 5.814 sommerhuse mod 3.066 i samme kvartal üret før. 

Det er rekordhøjt niveau og det højeste antal sommerhussalg i et kvartal nogensinde siden statistikkens start tilbage i 1992. 

”Aldrig før har der været så mange, der har anskaffet sig sommerhus som i år. Den procentvise stigning mellem andet kvartal 2019 og andet kvartal 2020 er på 90 %, når man kigger på både de faktiske og sæsonkorrigerede tal. Det er den største stigning i forhold til samme kvartal året før siden 2005, hvor de sæsonkorrigerede tal starter,” siger Jakob Holmgaard, der er fuldmægtig i Danmarks Statistik.

Ifølge ejendomsmÌglerkÌden Home er sommerhussalget fortsat for fuld udblÌsning siden sommeren.

I ürets tredje kvartal er der ifølge Boligsidens Markedsindeks, som er lidt lÌngere fremme end Danmarks Statistik, solgt 4.217 sommerhuse, hvilket er det højeste niveau for tredje kvartal i de seneste 10 ür (sü langt tilbage Boligsiden har data).

”Det er helt naturligt, at sommerhussalget stilner lidt af, når sommeren går på hæld, men vi ligger stadig på et ekstraordinært højt salg for årstiden,” understreger boligmarkedsanalytiker i Home Henrik Hauthorn Jensen.

Ifølge Home var juli ürets helt store højdespringer for sommerhussalg, hvor sommerferiemüneden ellers normalt er lidt mere stille end juni og august.
Men i ĂĽr har mange danskere vĂŚret hjemme i stedet for at tage pĂĽ ferie i udlandet, og det har betydet mange sommerhushandler, lyder forklaringen fra Home.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Højeste sommerhussalg siden 1992' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger