Trods nedlukning: Frederikshavn Kommune opretholder kritiske funktioner

Trods nedlukning: Frederikshavn Kommune opretholder kritiske funktioner

6. november 2020 - kl. 7:41 - af

Frederikshavn Kommune har f√•et nye restriktioner i forbindelse med den muterede type af coronavirus, der er fundet i mink. Der er tale om vidtr√¶kkende restriktioner, der forel√łbigt skal g√¶lde de n√¶ste fire uger

Statsminister Mette Frederiksen kom her til aften med de nye retningslinjer for de nordjyske kommuner, der frem til 3. december skal være under strenge restriktioner. Frederikshavn Kommune er en af de kommuner og det betyder, at alle medarbejdere uden kritiske funktioner sendes hjem de næste fire uger.

Dog vil social- og sundhedssektoren fortsætte den daglige drift. Det betyder, at arbejdet på sundhedsområdet, inden for plejesektoren og inden for det sociale område fortsætter uændret.

– Vi er her stadig. Vi varetager alle de kritiske funktioner og s√łrger for, at der bliver taget h√•nd om alle de borgere, vi har ansvar for, fort√¶ller borgmester Birgit S. Hansen.

Folkeskolerne og daginstitutionerne vil også fortsætte, dog under skærpede retningslinjer, der skal være med til at hindre smittespredningen. Dog vil elever fra 5.-8. klasse modtage digital hjemmeundervisning i de næste fire uger.

P√• jobcenteret og i borgerservice vil medarbejdere blive sendt hjem. Det vil dog stadig v√¶re muligt at f√• telefonisk kontakt og afholde digitale m√łder.

– Vi arbejder stadig, men langt de fleste af vores medarbejdere kommer til at arbejde hjemmefra. Det er n√łdvendigt for at bryde smittek√¶derne. Vi har et enormt ansvar nu, siger Birgit S. Hansen.

Fra p√• mandag vil en lang r√¶kke kommunale bygninger v√¶re lukket, herunder skal biblioteker, musikskole, sv√łmmehaller, sk√łjtehal, idr√¶tshaller og foreningslokaler.

Vær med til at bryde smittekæderne

P√• pressem√łdet opfordrede Mette Frederiksen til, at borgere i Nordjylland i de n√¶ste fire uger skal holde sig inden for kommunegr√¶nsen, medmindre de er medarbejdere med kritiske funktioner, og begr√¶nse den sociale kontakt. Ligeledes lyder der en opfordring til, at man lader sig teste, n√•r myndighederne indkalder til det.

Det er endnu uvist, hvornår borgerne i Frederikshavn Kommune bliver indkaldt til en coronatest, men langt de fleste af restriktionerne træder i kraft enten i aften eller fra på mandag. Allerede fra i aften bliver medarbejdere, der ikke varetager kritiske funktioner, sendt hjem og alle bosiddende i Frederikshavn Kommune skal undlade at krydse kommunegrænserne, med mindre de har uopsættelige ærinder.

Fra mandag g√¶lder det, at visse skoleelever skal fjernundervises, at dagtilbud skal foreg√• i mindre og faste grupper og at den kollektive trafik lukkes ned. Det vil dog stadig v√¶re muligt for folkeskoleelever og medarbejdere med kritiske funktioner at bruge offentlig transport, hvis de ikke selv kan transportere sig ‚Äď der arbejdes i √łjeblikket p√• at finde en l√łsning med trafikselskaberne.

Erhvervsdrivende, der har sp√łrgsm√•l i forbindelse med de nye restriktioner, er velkomne til at kontakte Erhvervshus Nord.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Trods nedlukning: Frederikshavn Kommune opretholder kritiske funktioner' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger