Børn kan stadig få hjælp i Barnets Blå Hus i Frederikshavn

Leder Irene Lerche fra Barnets Blå Hus i Frederikshavn vil sammen med sine kollegaer fortsat hjælpe børn fra misbrugsproblemer.

Børn kan stadig få hjælp i Barnets Blå Hus i Frederikshavn

11. november 2020 - kl. 6:27 - af

Hvis man har en mor eller far, der drikker eller tager stoffer, er der fortsat mulighed for at få hjælp og støtte under den nordjyske nedlukning. Hos Barnets Blå Hus i Frederikshavn har man prioriteret at gennemføre terapigrupper for børn, mens sociale aktiviteter er lukket ned.

Lukkede kommunegrænser, ingen offentlig transport og hjemsendelser. Der er ikke meget, der er, som det plejer at være i de syv nordjyske kommuner, som er berørt af coronanedlukning de næste fire uger.

Et af de områder, som dog ikke lukkes ned, er det sociale område. Det glæder man sig over i Barnets Blå Hus i Frederikshavn, som er Blå Kors’ støttetilbud til børn og unge fra familier, hvor forældrene eller andre tæt på familien problemer med alkohol eller stoffer. 

“Vi tager stadig imod nye børn. Hvis der er nogle børn, der bliver særligt ramt af den her coronasituation, er det vigtigt, de ved, at de kan ringe til os. Det kan for eksempel være hårdt for familier, hvor børnene er hjemsendt fra skole, og forældrene også er hjemme. Vi ved, at det kan give flere konflikter og påvirke børnenes trivsel,” siger Irene Lerche, som er leder af Barnets Blå Hus i Frederikshavn. 

Terapi til børn fortsætter

Hver onsdag og torsdag kan børnene gratis og anonymt deltage i terapigrupper sammen med andre børn, hvor de kan snakke om det, der er svært. 

Børnegrupperne fortsætter de kommende uger for, at kunne give børnene den hjælp og det afbræk i hverdagen, som de har brug for. Derimod må børnene og deres familier vente noget tid endnu med at deltage i fællesspisning og sociale aktiviteter i huset.

“Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at holde hånden under familierne, så ingen bliver tabt. De familier, vi ikke møder, vil vi ringe rundt til, så de har mulighed for at vende deres bekymringer” siger leder Irene Lerche.

Medarbejderne i Barnets Blå Hus møder kun ind de gange om ugen, hvor der er terapigrupper for børn. Resten af tiden arbejder de hjemmefra. Hvis man er barn eller familie og har brug for hjælp, kan man ringe til leder Irene Lerche på tlf.: 61 24 14 57.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Børn kan stadig få hjælp i Barnets Blå Hus i Frederikshavn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger