Er nedlukningen nu også nødvendig?

Er nedlukningen nu også nødvendig?

11. november 2020 - kl. 13:57 - af

Formændene for de tre erhvervsforeninger i Skagen, Frederikshavn og Sæby med tilsammen 570 medlemmer undrer sig over fremgangsmåden ved nedlukningen af syv nordjyske kommuner.

Lukning af kommunegrænserne rammer virksomheder og lønmodtagere i de syv kommuner voldsomt hårdt. Den har meget store konsekvenser, fordi det er en afgrænset nedlukning. Uden for de syv kommuner, snurrer hjulene videre. Det giver en enorm skævvridning, og vi risikerer, at tabet af omsætning, kunder og arbejdspladser bliver varigt. Det vil koste skatteindtægter og velfærd.

Vi vil naturligvis give vores bidrag til at sikre folkesundheden, men er det nu også nødvendigt at opretholde en så omfattende nedlukning, som vi har i dag?

Vi har forståelse for, at politikerne lukker dele af landet ned for at bremse smittespredning med covid-19. Men hvis det er grunden, så forstår vi ikke, at man lukker syv nordjyske kommuner ned, når smittetrykket er langt højere på Københavns vestegn?

Vi har forståelse for, at der ligger en særlig fare i, at der overføres covid-19 smitte fra mennesker til mink og tilbage til mennesker, og at man derfor indfører skærpede restriktioner. Men vi undrer os over, at det kun er de nordjyske mink, der har den rolle. Berettiger det til at lukke Nordjylland ned?

Vi har forståelse for, at cluster-5 mutationen kræver særlige forholdsregler, men vi undrer os over, at politikerne vælger at lukke økonomien i Nordjylland ned, inden de ved, om cluster-5 stadig findes og hvor udbredt den er. Det ville tage omkring en uge at masseteste i de syv kommuner og yderligere 14 dage at gen-sekventere prøverne. Det er nu over en måned siden, myndighederne fik kendskab til eksistensen af cluster-5 mutationen, så der har været rigelig tid til massetest som grundlag for nedlukningen. Vi stiller os undrende over for grundlaget for den drastiske beslutning?

Nordjylland bløder lige nu, og nedlukningen må ikke vare en time længere end højst nødvendigt. Derfor opfordrer vi alle borgere i de syv kommuner til at lade sig teste hurtigst muligt, så vi kan få kortlagt, om der overhovedet er et grundlag for nedlukningen.

Vi opfordrer kraftigt politikerne på Christiansborg til at genoverveje, om den her nedlukning stadig er relevant.

Forretningsudvalget for Frederikshavn Erhvervsråd

Karl Erik Slynge, Frederikshavn Erhvervsforening
Allan Kastor Andersen, Skagen Erhvervsforening
Kim Müller, Sæby Erhvervsforening

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Er nedlukningen nu også nødvendig?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger