Strandby Skole får skolemælkspenge til leg, yoga og ironman

Børnene i 0. og 1. klasse på Strandby Skoleafdeling kan se frem til masser af leg, yoga og en mini-ironman takket være en donation på 4.400 kr. fra Mejeriernes Skolemælkslegat. Siden den første uddeling i 2013 har legatet givet flere tusind børn oplevelser og viden.

Strandby Skole får skolemælkspenge til leg, yoga og ironman

13. november 2020 - kl. 9:20 - af

Ønsket fra Strandby Skoleafdeling om bolde og sjippetov, yogamåtter og pokaler til en fælles mini-ironman er et af 40 udvalgte projekter, som får midler fra Mejeriernes Skolemælkslegat.

Skal vi sjippe? Spille fodbold? Hoppe i hulahopringe? Børnene i 0. og 1. klasse på Strandby Skoleafdeling får masser af muligheder for leg og bevægelse takket være en donation på 3.000 kr. fra Mejeriernes Skolemælkslegat til en frikvarterskasse.

”Kassen skal indeholde udendørsgrej såsom forskellige bolde, store brætspil som kryds og bolle og et pop op-mål. Når frikvarteret har været fuldt af fart, er det vigtigt at komme ned i gear igen. Derfor ønsker vi yogamåtter. Og så træner vi i fællesskab til en lille ironman og ønsker os midler til pokaler og diplomer,” skriver Lone Nepper Schaltz, pædagog i Strandby Skoleafdeling, i sin ansøgning til Mejeriernes Skolemælkslegat.

Projekter der gør en forskel
Bag legatet står Mejeriernes Skolemælksordning. Det skal fremme sundhed, bevægelse og fællesskab på landets skoler. Til uddelingen af legater i november var der 400 ansøgninger fra 313 skoler.

”Det er dejligt, at så mange skoler har lyst til at lave projekter, som kan gøre en forskel for rigtig mange elever. De 40 projekter, vi har valgt at støtte, giver eleverne oplevelser og viden, som de måske ellers ikke kunne få. Der var mange andre gode ansøgninger, så vi kan kun opfordre til, at man søger på ny, når vi igen uddeler legatmidler til foråret,” siger Jan Hermansen, leder af Mejeriernes Skolemælksordning.

Forældre donerede 45.000 kr.
Legatet kan søges af lærere, pædagoger, forældreråd, skolebestyrelser eller elevråd, hvis skole er med i skolemælksordningen. Ved den nylige uddeling i begyndelsen af november blev der doneret beløb fra 1.500 kr. op til maksimumbeløbet på 5.000 kr. fra en pulje på 145.000 kr.

Heraf kommer 45.000 kr. fra forældre, der ved ændringer af deres abonnementer på skolemælk valgte at donere deres tilgodehavender til Skolemælkslegatet.

”Det er en fantastisk gestus, som tillod os at imødekomme ansøgninger fra flere skoler end vanligt,” siger Jan Hermansen.


Fakta om Skolemælkslegatet

  • Skolemælkslegatet uddeles to gange årligt – i foråret og efteråret – fra en pulje på i alt 200.000 kr.
  • Legatet kan søges af lærere, pædagoger, forældreråd, skolebestyrelser og elevråd, hvis skolen er blandt de cirka 1.400 skoler, der er med i skolemælksordningen – leverandør af frisk, kold mælk til flere end 100.000 børn.
  • Læs mere om Skolemælkslegatet her (edutainmenthuset.dk/skolemaelkslegatet/)
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Strandby Skole får skolemælkspenge til leg, yoga og ironman' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger