Indlæg: Hvad er ret og rimeligt?

Indlæg: Hvad er ret og rimeligt?

17. november 2020 - kl. 9:52 - af

Kære efterlønsmodtagere!

Jeg vil gerne gøre opmærksom på, at den daværende Venstre-ledede regering med hjælp fra DF og de Radikale var dem, der lavede kæmpestore forringelser i den efterløn, som vi lønmodtagere igennem et helt arbejdsliv har slidt, slæbt og betalt til. I den tro at vi af forskellige grunde kunne trække os tilbage, når vi ikke kunne klare arbejdet mere.

Her skal vi så være opmærksom på, at det er de samme partier, der nu sidder og forhandler erstatning til minkavlerne. Vi ser dag efter dag, at man fra oppositionen udtaler: ”Der ikke er penge nok på bordet”.

Vi er blevet stillet i udsigt at ville få brutto kr. 16.956,00 pr måned i efterløn.

Faktum er, som jeg, der er født efter 1956, at man så i den forringelse, der er forhandlet uden nogen som helst moralsk samvittighed, trækkes den pensionsopsparing, som jeg også har slidt for, i udbetaling af efterlønnen, så beløbet på min opgørelse viser brutto 10.680,00 kr. Med andre ord, man ”stjæler” over 6.000 kr. måned efter måned af vores penge. Penge, som vi selv har opsparet og slidt for. Den form for tyveri er åbenbart lovligt.

Svaret til mig: ”Du kan jo bare forsætte med at arbejde.” Det var bare ikke muligt, efter 30 år som ambulanceredder kom jeg desværre ud for en arbejdsulykke i min ryg til et alvorlig trafikuheld. Jeg prøvede at komme tilbage først på hel tid; det gik ikke. Så på deltid; det gik heller ikke. Jeg havde heldigvis min efterløn.

Ikke nok med chokket efter ulykken, så kom chokket med det, der blev tilbage af efterlønnen. Hver måned kan jeg græde, når jeg får min efterlønsopgørelse. Det berører mig dybt, at man med et pennestrøg som en listetyv over natten bare kan lave sådan en aftale og tage tusinder af folks egne penge. Jeg er overbevist om, at det er der tusindvis af hårdtarbejdende danskere, der kan nikke genkendende til.

Vi ser også, at det er de samme partier, der er imod den tilbagetrækningsordning, som den nuværende regering har lovet og fået forhandlet hjem – netop for at rette op på den skævvridning, som er opstået. Det sammen med, at de har haft travlt med at beskytte os danskere mod den store usynlige fjende CORONA samt holde hånden under vores arbejdspladser og erhvervslivet. TAK FOR DET!

Jeg er på ingen måde misundelig på de minkavlere, der nu afliver deres mink for folkesundheden. Selvfølgelig skal de have erstatning, det er der jo fuld enighed om. Det er bare, som om alle har glemt, at vi stadig befinder os i en global pandemi, hvor indsatsen efterhånden er hængt op på erstatning til minkerhvervet.

Mit spørgsmål: ”Hvad er ret og rimeligt?”

Jørgen Rørbæk Henriksen
Regionsrådsmedlem (A)
Godthåbsvej 15
9300 Sæby

En kommentar til “Indlæg: Hvad er ret og rimeligt?” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Indlæg: Hvad er ret og rimeligt?”

  • Generationen før os,(1955) kunne gå på overgangsydelse som halvtredsårig – på efterløn som tredsårig Ialt 17 år på fuld Dagpengesats, uden nogen form for modregninger,selv tjenestemænd – det skal du jo betale for Henrik. *G*

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Indlæg: Hvad er ret og rimeligt?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger