Turistdirektør: Glædelig genåbning – nu skal vi i arbejdstøjet

Turistdirektør: Glædelig genåbning – nu skal vi i arbejdstøjet

20. november 2020 - kl. 9:49 - af

Syv nordjyske kommuner har i to uger været lammet af nedlukning og særlige corona-restriktioner – bl.a. har hele restaurationsbranchen været lukket totalt ned. Torsdagens genåbning glæder derfor direktøren for turistforeningen i Frederikshavn Kommune, René Zeeberg fra Turisthus Nord – dog med visse forbehold.   

Torsdag var en god dag på kontoret hos Turisthus Nord, foreningen for turismeerhvervet i Skagen, Frederikshavn og Sæby. Regeringen kunne nemlig meddele, at de restriktioner, der de seneste to uger har haft lammende effekt på Nordjylland og mobiliteten rundt mellem de syv omfattede kommuner, nu er løftet. Det sker to uger før planlagt.

Det siger sig selv, at det er en overordentlig god nyhed for os og for de mere end 300 turismevirksomheder på toppen af Danmark, som vi repræsenterer, siger direktør for Turisthus Nord, René Zeeberg. – Men det er også en ambivalent situation. Vi har jo ikke armene helt oppe over hovedet. Der er stadig lang vej ud af mørket for dansk turisme, og jeg må være realistisk og sige, at det er nu, vi skal i arbejdstøjet.  

Direktøren henviser til, at de generelle corona-restriktioner og -retningslinjer – bl.a. at udskænkningssteder og restauranter skal lukke kl. 22 og forsamlingsforbuddet for over 10 personer – stadig er gældende. Samtidig er der fortsat begrænsninger for al passagertrafik ind og ud af Danmark. Endelig er der spørgsmålet om kompensation til erhvervet, som endnu ikke er afgjort. Selvom genåbningen sker to uger før tid, er der store praktiske udfordringer med at åbne restauranter, hoteller osv. med kort varsel, og gæsterne kommer ikke til at materialisere sig, når først aflysningerne er sket.

Men vi glæder os over, at erhvervet ikke melder om aflysninger af betydning i 2021, så det ser ud til, at erhvervs- og feriegæster opretholder deres bookinger og ser tiden an. Samtidig ser vi en tendens til, at forskellige ophold og oplevelser – dem, der kan gennemføres under de gældende restriktioner – bookes meget kort tid forinden. Så det kan gå begge veje. Lige nu er der ingen, der aner, hvad morgendagen bringer, og det gælder jo både erhverv og gæster. Vi må simpelthen indstille os på, at tingene kan ændre sig fra dag til dag.  

Hos Turisthus Nord er man ikke i tvivl om, hvad tiden skal bruges på de kommende måneder. Der skal trækkes i arbejdstøjet, og så skal turismen indstille sig på helt andre rammer for at drive forretning end hidtil.

Vi skal tænke fuldstændig ud af boksen og skele til de helt store trends, for lige nu er det altså meget svært at forudse, hvad fremtiden på kort sigt bringer. Her er jeg helt blæst bagover af den viljestyrke og omstillingsparathed, der er hos vores medlemmer. Man kan godt mærke, at nordjyder er gjort af et helt særligt stof. Vi giver ikke så let op på de her kanter, og så finder vi altså bare løsninger og asfalterer, mens vi kører. Det er imponerende og rørende at være vidne til, siger

René Zeeberg, der altså foreløbig kan glæde os over, at Frederikshavn Kommune ligesom de øvrige seks kommuner, der har været omfattet af de særlige restriktioner, nu er sidestillet med resten af landet, og at mobiliteten på tværs af kommunegrænser er genetableret.

Om Turisthus Nord:

Turisthus Nord har 306 medlemmer og er Danmarks største turistforening. Vi dækker det nordligste af Danmark fra Skagen i nord til Sæby i syd og til Løkken i vest og markedsfører området under fællesbetegnelsen Toppen af Danmark. Turistforeningen repræsenterer 3.950 ansatte i turistbranchen, beskæftiger 12 helårsansatte og tæller godt 80 personer, når guider og rengøringspersonale tælles med. Ansvars- og arbejdsområder tæller: Udvikling af gæsteoplevelser, cruise og cruise services, events, marketing og PR, feriehusudlejning samt interessevaretagelse for medlemmerne. Turismeomsætningen i området udgjorde i 2018 3 mia. kr.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Turistdirektør: Glædelig genåbning - nu skal vi i arbejdstøjet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger