Lokale børnehaver modtager frugtplantager ….

Lokale børnehaver modtager frugtplantager ….

25. november 2020 - kl. 10:47 - af

….. gennem samarbejde mellem Plant et Træ og Silvan.

I weekenden 27.-29. november donerer Silvan 5 % af hele kædens omsætning til landsorganisationen Plant et Træ. Formålet med samarbejdet er at berige de lokale børn i Silvan-byerne, hvor kæden har haft hjemme i 146 år. Silvan udtaler, at de ønsker at passe på det, de har, hvorfor de i Black Friday-weekenden vælger at donere en del af omsætningen til en hjertenær sag fremfor at føre vilde tilbud.

Silvans Senior Marketing Manager, Matthias Hermes, udtaler:
”Der er intet i vejen med at føre tilbud på Black Friday – det har vi selv gjort de seneste par år. I år havde vi dog lyst til at gå en anden vej. 2020 har været et år, som i høj grad har understreget vigtigheden af at passe på det, vi har. Vi håber på, at vi i løbet af Green Weekend kan give vores kunder en skøn købsoplevelse, hvor de mærker, at de er med til at støtte børnene rundt omkring i de danske byer. Silvan har hørt hjemme i Danmark i snart 150 år, og derfor er det vigtigt for os at støtte de byer, vi er en del af.”

Black Friday hedder i år Green Weekend hos Silvan. Dette har man valgt, fordi fokus i år er anderledes end tidligere. Når du som kunde vælger at handle hos Silvans fysiske butikker og online på silvan.dk i dagene 27.-29. november, bliver hele 5 % af din købssum doneret til landsorganisationen Plant et Træ. Når weekenden så er omme, vil Silvan og Plant et Træ i samarbejde udpege de danske børnehaver, som skal have en frugtplantage – nogle allerede i december 2020, andre i løbet af 2021. Ambitionen er at udvælge børnehaver fra byer, hvor der ligger en Silvan-butik, men valget afhænger også af, hvilke børnehaver der har søgt om at få en plantage.

Landsformanden for Plant et Træ, Jens Døssing, udtaler:
”Det er faktisk første gang, at vi hos Plant et Træ har valgt at indgå et samarbejde med et byggemarked. Mavefonemmelsen var helt rigtig allerede ved første møde. Vi arbejder altid ud fra de tre parametre: træer, børn og læring. Og her føler vi os rigtig godt på bølgelængde med Silvans skab noget-univers, som opfordrer forældre og børn til at lære og skabe projekter sammen. Vi har en formodning om, at samarbejdet vil gå rigtig godt, og at vi vil få plantet mange plantager som resultat heraf.”

Hos Silvan håber de også på at få plantet en masse frugtplantager, faktisk håber man på mindst 41 plantager svarende til detail-kædens 41 butikker. Om de når helt i mål med dette, vil tiden vise, dog er det vigtigt for Silvan at understrege, at det vigtigste er børnene og kundernes, forhåbentlig, positive modtagelse af tiltaget.

En frugtplantage består typisk af 12 træer. Der kan både være æble-, pære- og blommetræer, samt mange andre frugttræer. De børnehaver, som modtager en frugtplantage, vil også få en læringspakke med bøger om træer, fugle, frøspredning og meget andet naturrelateret. Alle danske børnehaver kan søge om at få en frugtplantage på https://plant-et-trae.dk/frugtplantager/.

Om Plant et Træ:
Dette træ hedder skov-æble. Det blomstrer i begyndelsen af maj. Sådan kan der stå i det læringsmateriale, som Plant et Træ har udviklet siden landsorganisationens opstart i 1988. Landsorganisationen går nemlig ikke udelukkende op i at plante træer, men også i den værdifulde læring, som børn kan få ved at plante træer, se dem gro og, efter tålmodig venten, være med til at høste de smagfulde resultater. Man kan sige, at landsorganisationen ved at plante træer også planter grønne tanker i børnene, så de i fremtiden kan vise vejen for os andre. For, som Jens Døssing, landsformand for Plant et Træ, udtaler med et smil, har de opgivet de voksne for længe siden. Plant et Træ har plantet mere end 1,5 millioner træer siden opstarten, herunder ca. 500 gratis frugtplantager til danske børnehaver.

Om Silvan:
Silvan er en af Danmarks største forhandlere af gør-det-selv-byggematerialer til private og professionelle håndværkere. Deres mission er at sikre kundernes succes med boligens projekter, uanset om det er gør-det-selv eller gør-det-med-hjælp – og så vil de være det absolut mest serviceorienterede gør-det-selv-byggemarked, når danskerne skal indrette, reparere og vedligeholde egen bolig.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lokale børnehaver modtager frugtplantager ....' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger