Julen nærmer sig – men langtfra alle har et sted at fejre den

Søren Lillevang har tre gange tidligere sammen med sin familie været juleværter. I år er de klar igen.

Julen nærmer sig – men langtfra alle har et sted at fejre den

27. november 2020 - kl. 9:59 - af

Røde Kors-Julevenner bringer mennesker sammen i julen for at sikre, at så få som muligt skal sidde ufrivilligt alene juleaften. I år kan behovet være særligt stort, da en lang række fællesjulearrangementer er aflyst som følge af COVID-19.

Julen nærmer sig med hastige skridt, og rundt omkring i de danske stuer pyntes op og gøres klar til en hyggelig december med familien. Det er desværre bare ikke alle, der har nogen at fejre jul med. I 2017 viste en undersøgelse udarbejdet af Voxmeter for Røde Kors, at 13.000 danskere sad ufrivilligt alene juleaften. For at mindske det tal har Røde Kors siden 2012 haft Julevenner – i 2019 stødte Boblberg til som samarbejdspartner. I Julevenner åbner værter, der har plads og hjerterum, deres hjem for gæster, der mangler et sted at fejre jul. Værter og gæster kan tilmelde sig som juleven på www.julevenner.dk. Her kan de selv finde gæster og værter at fejre jul med, men det er også muligt at få Røde Kors til at hjælpe.

I 2019 var der over 1.300 danskere, der holdt jul sammen gennem Julevenner. Om COVID-19-situationen resultererer i færre eller flere tilmeldinger end sidste år er svært at spå om:

”Som med det meste andet i år er det svært at forudsige det helt store. Det, vi kan sige og ved, er, at de større fællesjulearrangementer er blevet aflyst i år, og at vi med Julevenner har et alternativ til de større arrangementer, som deltagerne – og alle andre – kan benytte sig af. Vi vil rigtig gerne forsøge at hjælpe så mange som muligt med at finde et sted at holde jul i Julevenner,” siger sektionsleder i Røde Kors, Lise Lind.

Søren og familien er juleværter

”Hvis alle familier bare en jul, var villige til at åbne deres hjem juleaften, ville der ikke være nogen, der sad ufrivilligt alene hjemme juleaften. Så simpelt er det jo faktisk”

Sådan siger ejendomsleder i AKB, Søren Lillevang. Han har sammen med familien flere gange tidligere været julevært, og i år er de klar igen.

”Nu har vi prøvet at være værter tre gange tidligere, og alle vores gæster har været søde og rare. Jeg er ikke nervøs for hvem, der træder ind ad døren. Vi har ikke haft nogle dårlige oplevelser, og så føler jeg mig sikker på, at de, der tilmelder sig, gør det, fordi de har et ønske om en hyggelig aften, præcis som vi selv har,” siger Søren.

Julevenner er for alle

Julevenner er for alle. Det er for mennensker uden eller med begrænset netværk, det er for dem, der ønsker at være noget for andre, for dem, der på grund af COVID-19 ikke kan fejre jul, som de plejer og for dem, som blot ønsker at holde en anderledes jul. Fællesnævneren for Julevenner er et ønske om fællesskab på denne særlige dag, hvor det kan være særligt tungt at sidde ufrivilligt alene.

Tilmelding til Julevenner sker på www.julevenner.dk.

Har man brug for hjælp til tilmelding, kan man ringe til Røde Kors alle hverdage i tidsrummet 10-14 på tlf: 3529 9660

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Julen nærmer sig – men langtfra alle har et sted at fejre den' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger