Julelys kan påvirke prisen på dit hus

Foto: Colourbox.

Julelys kan påvirke prisen på dit hus

4. december 2020 - kl. 6:01 - af

Alt med måde – også når det gælder julebelysning. Lidt lyskæder er fint for boligsalget i den mørke tid, vurderer Home.

Den første søndag i advent har traditionelt været mange boligejeres startskud til at hænge lyskæder og julebelysning op. Tendensen i år har været, at julekæderne kommer op tidligere, og salget fortsætter med at stige.

Stikker julebelysningen helt af, kan det i værste fald afskrække huskøbere.

Direkte adspurgt om det kan stikke så meget af, at det kan påvirke prisen på huset, svarer Thomas Jacobsen, markedsdirektør i RealMæglerne til Newsbreak.dk.

”Der findes ikke undersøgelser, som konkret viser, om overdreven brug af lyskæder kan påvirke priserne. Men på samme måde som at nogen vil reagere negativt på at se seks gamle biler og et par brugte knallerter, så kan jeg ikke afvise, og nogen vil fravælge et hus, hvis de ser lyskæder, julemænd, kaner og at det hele bimler og bamler inde hos naboen. ” 

God stemning gir’ gode priser
Hos en af de andre store, landsdækkende ejendomsmæglere bliver det også vurderet, at hussalg og priser kan blive påvirket af juleudsmykningen. Bare med modsat fortegn.

”Jeg mener, at det kan have en positiv effekt på salget, hvis der er en julebelysning, som skaber noget hygge og atmosfære, siger kommunikationskonsulent hos home Michael Dalsager.

Han mener ikke den helt overdrevne julebelysning, men en normal en af slagsen, der kan lyse lidt op i en meget mørk tid, hvor huset kan komme til at fremstå dunkelt. 

Må ikke virke skræmmende
Hvis naboens juleudsmykninger bliver for meget, findes der faktisk en lovparagraf, der sætter en grænse for, hvor mange lys, kæder og rudolfer med blinkende tud, man må sætte op.

I byggelovens paragraf 6D står der i stk. 2: Skiltning, lysinstallationer og lignende må ikke være til ulempe eller virke skæmmende i forhold til omgivelserne. Kommunalbestyrelsen kan ved forbud eller påbud sikre opfyldelsen af 1. pkt.

Hos Videncentret Bolius vurderer ekspert i arkitektur og bygningsreglementet Tine Nielsen, at lovens vej kan være lang og besværlig.

”Det bliver svært at komme igennem med. Så skal der ren chikane til, vil jeg tro. Hvis man ikke bryder sig om at kontakte husejeren, så kunne man måske tage fat i ejerforeningen, da det er mere neutralt end direkte til naboen, ” siger Tine Nielsen til Newsbreak.dk.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Julelys kan påvirke prisen på dit hus' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger