Tre på stribe: VEB vinder 6-3 ude over Solrøds tophold

Tre på stribe: VEB vinder 6-3 ude over Solrøds tophold

4. december 2020 - kl. 6:33 - af

Vendsyssel Elite Badminton besejrede torsdag aften topholdet Solrød med 6-3 på udebane. Det skete i et stort set tomt Solrød Idrætscenter grundet COVID19-udfordringer i Solrød Strand Badmintonklub, som havde vundet sine seneste to kampe med 6-0.

Optakten til kampen var besynderlig. Solrød oplyste onsdag kl. 23.34, at klubben ønskede kampen udsat, og torsdag middag oplyste Solrød på Facebook, at kampen var aflyst. På det tidspunkt sad VEB’s trup i København og var klar til at spille. Torsdag middag meddelte Badminton Danmark, at kampen skulle spilles som planlagt. Det havde Holdturneringsudvalget afgjort på et hasteindkaldt møde.

– Det har været 19 mentalt hårde timer, hvor tingene gik op og ned. Jeg sov ikke meget i nat. Det fortsatte, da vi ankom til en tom hal, og vi skulle endda spille uden linjedommere. Heldigvis var vi dygtige til at holde fokus på kampen, som vi er glade for, at Badminton Danmark besluttede skulle spilles, siger VEB-træner Allan Kolbro Nielsen.

Solrød manglede – i forhold til holdets seneste kampe – tre spillere: Mia Blichfeldt, Frederikke Lund og Lasse Mølhede. Pudsigt nok var VEB også taget til Solrød uden vores normale damesingler, Kirsty Gilmour og Laura Sarosi/Britney Tam, samt doublespilleren Mathias Christiansen. Sidstnævnte er skadet, mens de tre damsingler ikke kunne spille på grund af corona-karantæneregler, når de returnerede fra Danmark.

VEB fik en drømmestart med en føring på 3-0. Der var sejre i begge mixeddoubler – Cheryl Seinen/Robin Tabeling med stort besvær – og til den bulgarske VEB-debutant Laura Zetchiri, som kom bagud 3/9 i første sæt, men herfra sikkert styrede sejren i land.

Desværre tabte VEB to herresingler. Jan Ø. Jørgensen tabte i tre sæt til ireren Nhat Nguyen, mens Victor Svendsen blev besejret i to sæt af den tidligere topspiller Emil Holst. Victor tabte den mentale kamp i kampen til den mere erfarne Emil Holst.

– Det er selvfølgelig skuffende, at Victor taber. Han er nu forbundsspiller og skal lære at være favorit. Jan spillede en fin kamp og leverede derudover et fantastisk arbejde op til kampen med at få inkluderet vores tre nye spillere. Det lykkedes virkelig, siger Allan Kolbro Nielsen.

Endnu en rutineret VEB-debutant, den 34-årige schweizer Sabrina Jaquet, vandt 21/17, 21/17 i første damesingle. 4-2 til VEB.

Solrød reducerede med en sejr i første herredouble, hvor VEB’s Robin Tabeling havde den finske debutant Anton Kaisti som makker.

Herefter vandt Cheryl Seinen/Debora Jille i tre sæt og Victor Svendsen/Zvonimir Durkinjak i to sæt. Og dermed 6-3 til VEB, som har åbnet sæsonen med tre sejre på stribe.

Især den rutinerede kroat, Zvonimir Durkinjak, imponerer i denne sæson. Det er blevet til fem sejre i fem kampe. Han er i gang med sin bedste sæson i flere år.

– Han er outstanding. Han styrede fuldstændigt sin mixeddouble og var også den bedste i herredouble. Han leverer hele tiden og går virkelig foran som den kaptajn, han er for vores hold, fortæller VEB-træneren.

Han uddeler også ros til Mathias Christiansen, der p.t. er skadet.

– Han var virkelig aktiv i kampen. Det er god stil og dejligt at se. Det er endnu et tegn på den holdspirit, som vi har bygget op igennem flere år, mener Allan Kolbro Nielsen.

VEB spiller igen tirsdag 15. december hjemme mod Skovshoveds danske mestre, der i Viktor Axelsen og Rasmus Gemke har Badmintonligaens stærkeste herresingler.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Tre på stribe: VEB vinder 6-3 ude over Solrøds tophold' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger