Ny vision på kultur- og fritidsområdet

Kultur- og Fritidsudvalget .

Ny vision på kultur- og fritidsområdet

7. december 2020 - kl. 10:00 - af

Kultur- og Fritidsudvalget har formuleret en ny vision for kultur- og fritidsområdet. Visionen er udarbejdet på baggrund af borgernes input fra borgermøder og vil sætte retning for udvalgets arbejde i de kommende år.

Den overordnede vision er Noget for alle, når vi har fri.

Titlen på visionen skal med få ord vise, hvad den handler om: At Frederikshavn Kommune skal have et bredt funderet kultur- og fritidsliv, som kan favne alle. Både dem som dyrker sport, nørkler med strikkepinde og dem som elsker, at gå i teater eller til koncert.

Mette Hardam, formand for Kultur og Fritidsudvalget udtaler: “Det har været vigtigt at skabe en vision for de områder, der gør, at borgerne kan leve et aktivt liv, uanset om de selv dyrker aktiviteten, eller hellere er publikum til en forestilling. For os i Kultur- og Fritidsudvalget er kulturen og fritidslivet med til at give os mennesker et sundt og indholdsrigt liv, uanset hvordan den udfoldes”.

Visionen skal være med til at sikre, at de mange gode kulturtilbud og fritidsaktiviteter, som findes i dag, kan fortsætte. Samtidig skal visionen bidrage til at der tænkes nyt, så der også er et udbud af spændende aktiviteter, tilpasset efterspørgslen fra fremtidens borgere i kommunen.

Bjarne Kvist, næstformand i udvalget: ”Der findes allerede et væld af store som små aktiviteter i Frederikshavn Kommune, som borgerne kan dyrke, når de har fri fra skole eller arbejde. Som mennesker finder vi hele tiden på ting, der optager os i vores fritid, og som udvalg for kulturen og fritidsområdet skal vi også være parate til at hjælpe disse nye tanker og ideer på vej”.

Fire indsatser

Visionen indeholder fire fokusområder, der skal gøre visionen konkret.

De fire fokusområder er: Stolthed, Fællesskab, Frivillighed og Nysgerrighed. Fokusområderne er valgt for at tydeliggøre de områder i kultur- og fritidslivet, der skal fokuseres på.

For Kultur- og Fritidsudvalget handler visionen om at værdsætte og understøtte de grundlæggende vilkår for kultur og fritidsområdet, som frivillighed og fællesskab, og samtidig turde kigge fremad ved at være nysgerrig på nye kulturformer, idrætsinitiativer eller tankesæt. Uanset hvilke nye ideer, vi får i fremtiden, er udvalget af den holdning, at ideer skabes på baggrund af et fundament – en stolthed over den egn og den lokale historie, vi er en del af.

Bjarne Kvist fortsætter: ”Vi har valgt de fire fokusområder, fordi vi mener, de hænger sammen. De peger fremad, men samtidig anerkender det grundlag, som kultur- og fritidslivet er bygget på. Vi skal håndtere alle fire områder, da det giver en helhed i måden at tænke fremtidens kultur- og fritidsliv på”.

Gode ideer kan få støtte fra udviklings- og visionspuljen

Med visionen har udvalget vedtaget en udviklings- og visionspulje, som yder støtte til aktiviteter, som taler ind i en eller flere af visionens fokusområder, og hvor ansøger eksempelvis kan løfte nye samfundsopgaver eller indgå i nye samarbejder.

Puljen uddeles første gang i maj 2021, med uddeling to gange årligt. Retningslinjer for puljen findes allerede på kommunens hjemmeside.

Mette Hardam afslutter: ”Selvom ansøgningsskemaet stadig er på trapperne, vi vil allerede nu opfordre borgerne til at få ideer, der har en rød tråd til visionen”.

Fakta

Kultur- og Fritidsvisionen “Noget for alle, når vi har fri” kan findes på Frederikshavn Kommunes hjemmeside. 

Udviklings- og visionspuljen kan findes på samme hjemmeside.  

Kultur og Fritidsudvalget består af 7 medlemmer. Udvalget varetager forvaltning af kommunens fritids-, idrætsmæssige og kulturelle opgaver såsom bibliotek, musikskole, folkeoplysning, idrætsanlæg, svømmehaller, museer, kulturelle foreninger, arkiver og kulturhuse.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ny vision på kultur- og fritidsområdet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger